PNŢCD Suceava şi-a ales un nou preşedinte, deşi nimeni nu ştie exact cine au fost persoanele care au votat


Intră acum și în grupul de

Aproximativ 200 de membri şi simpatizanţi PNŢCD din judeţul Suceava, şi tindem să credem că ar fi fost vorba de majoritatea simpatizanţilor pentru că din statisticile oficiale ale organizaţiei ar fi în judeţ cam 300 de membri, au participat duminică la un simularu de alegeri la nivelul organizaţiei judeţene Suceava a partidului. Fără a se şti foarte clar cine intră în sală şi mai ales de unde este, fără a fi respectată o normă de delegare şi fără a avea nici măcar o urnă de vot, ţărănişti suceveni au avut de ales duminică între două moţiuni: ce a lui Sorin Poenaru, avocat, de loc din Liteni şi a lui Vasile Bucevschi, care propunea în echipa sa nume vechi şi cu greutate în PNŢCD, precum Liviu Tiliuţe, Dorin Vatamanu (ex-deputat), Costel Grigorean şi actualul deputat PNŢCD, Mircea Irimescu.

Numai că votul, făcut cam la „hurtă” şi pe baza unor buletine semnate şi ştampilate pe un colţ de masă chiar în sala de şedinţă, a dat câştig de cauză echipei lui Poenaru, mult mai bine organizat din punctul de vedere al câştigării alegerilor, asta poate şi datorită faptului că l-au avut ca şi „master of ceremony” pe Liviu Nicola, secretar general al organizaţiei, care e ştiut exact ce şi cum trebuie sa facă astfel încât scorul la final să fie în favoarea lui Sorin Poenaru.

După numărarea celor 167 de voturi exprimate s-a decis că Bucevschi are 55 de voturi iar Poenaru 101, restul fiind nule. Acestea fiind zise, şi cum la PNŢCD moţiunea înseamnă şi o echipă, conducerea nouă a partidului, dacă cei de la centru vor valida aceste alegeri, este formată din Poenaru- preşedinte, Mihai Arsene (prim-vicepreşedinte), Liviu Nicola (secretar), Gheorghe Liţu, Gică Scheuleac, Daniel Vaslav, Angela Aanei, Constantin Cozma, Maricica Păun, Gheorghe Pohoaţă şi Cristian Ivanosesei pe post de vicepreşedinţi.

Conform listei oficiale obţinute de la echipa lui Sorin Poenaru, în Biroul său nu există decât preşedinţi, prim-vicepreşedinte, secretar şi restul vicepreşedinţi, fără urmă de membri simpli ci doar supleanţi.

Secretarul general al PNŢCD, Liviu Iane susţine că alegerile au fost organizate fără cea mai elementară urmă de disciplină şi de respectare a statutului

După ce s-au ales aşa cum au ştiut ei mai bine, fără normă de reprezentare, fără o listă cu cei prezenţi şi fără o legitimare prealabilă a celor care au votat, noua conducere a oferit celor rămaşi şi un mic spectacol de muzică populară finalizat cu un hotărât „La muţi ani” noului lider şi bineînţeles partidului. Conferinţa de presă de după aşa-zisele alegeri a oferit însă serioase semne de întrebare cu privire la legalitatea celor petrecute acolo.

Secretarul general al partidului, Liviu Iane, prezent la şedinţă a spus ca va înainta conduceri centrale a partidului un raport cu privire la lucrurile petrecute la Suceava şi a acuzat faptul că „nu a existat urnă de vot, o listă cu membrii, nu a existat o normă clară de reprezentare”. În consecinţă decizia cu privire la noua conducere o va lua Comitetul Naţional de Conducere. „Eu unul nu am voie să mint sau să ascund ceva celor din CNC. Eu nu voi mai accepta în partid indisciplina şi toleranţa ieşită din comun în ce priveşte respectarea statutului partidului.

PNŢCD va fi ce este acum PD-L şi chiar mai mult

Secretarul general al PNŢCD, Liviu Iane nu s-a sfiit să recunoască la Suceava că este bun prieten cu ministrul PD-L Vasile Blaga pe care-l admiră foarte tare, motiv pentru care în perioada următoare PNŢCD va fi condus după modelul PD-L. „Eu am o relaţie foarte bună cu Vasile Blaga şi vreau ca după principiile de conducere ale PDL să fie condus PNŢCD. La PD-L până şi miniştrii sunt chemaţi şi certaţi dacă nu fac treabă. Acest gen de Club cum e la PNŢCD va dispărea şi va fi un partid disciplinat. Va fi un partid în care democraţia din PNŢCD se va îmbina cu oranizarea din PD-L”, a conchis Iane.


Intră acum și în grupul de