Nechifor explică de ce e nevoie de verificarea achizițiilor făcute de liberali în această perioadă: Vor să ne ia de fraieri și ei și cei din siajul PNL să vândă la stat cu de două sau trei ori prețul, sau să facă multe milioane de euro din stoparea „cât e nevoie” a exportului de grâu//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele național al Pro România, deputatul de Suceava Cătălin Nechifor, a explicat, vineri la Subiectul Zilei de la News Bucovina de ce se impune verificarea achizițiilor făcute de guvern sau afacerile făcute de cei din siajul liberalilor.

Nechifor a spus că a rămas perplex de când a văzut atacul lui Klaus Iohannis în principal față de PSD.

„Nu-s eu avocatul PSD, dar să calci în picioare așa-zisa „Ciuma Roșie” -în viziunea lui Klaus Iohannis- în continuare și la infinit în condițiile în care această „Ciuma Roșie” le-a votat Guvernul, PSD le-a votat prelungirea stării de urgență”, a spus Nechifor.

El consideră că este inadmisibil ca președintele Klaus Iohannis să se poarte cu PSD precum cu slugile.

Nechifor a menționat că Iohannis a avut același comportament față de PSD de când e președinte și că scopul lui este distrugerea PSD, arătând că într-o democrație este de nepermis așa ceva.

„Noi, Pro România nu am votat că nu putem fi luați de proști. Să stăm în continuare închiși în cușcă, să fie aruncată cheița în lac și ei să nu facă nimic în afară de afaceri la această libertate de a cumpăra orice, oricât și cu orice preț și de oriunde”, a spus Nechifor.

Deputatul crede că Guvernul PNL și Klaus Iohannis ar vrea să ia de fraieri pe români și ei să facă afaceri folosindu-se de starea de urgență.

„Doar să ne ia de fraieri, doar să facă afaceri pe la spatele acestei pandemii, doar să dea decizii care să le folosească doar lor sau celor din siajul lor politic. Chiar la Suceava firme ale unor lideri PNL au vândut dezinfectanți la Primăria Suceava. Nu e în regulă. Dacă făcea așa ceva PSD îi gâtuiau în piața publică”, a spus Nechifor.

El a făcut referire și la firme  care vindeau cafea și rom în Giurgiu și au vândut la Unifarm cantiăți uriașe, de milioane de euro, de echipament medical.

„Am văzut tot felul de alți intermediari care veneau cu prețuri dublate sau triplate, inclusiv la farmacia ministrului Sănătății, Nelu Tătaru”, a spus .

Vicepreședintele Pro România a spus că s-au făcut afaceri și la cel mai înalt nivel cu acea ordonanță care interzicea exportul de grâu și apoi s-a permis exportul din nou.

„E o afacere de foarte multe milioane de euro. În fapt, când s-a interzis exportul de grâu, toți cei care aveau grâu pe stoc au intrat în colaps pentru că grâul nu e o materie primă pe care poți să o mai dai și la anul sau peste doi ani pentru că grâul, după noua recoltă își pierde din valoare și devine din grâu panificabil grâu furajer cu prețul de rigoare. Băieții deștepți care au dat ordonanța și au interzis exportul, au construit, ilegal, ca și cartel, o piață închisă, în care cei care au avut bani și-au făcut ei stocurile după ce i-au păcălit pe cei care aveau grâu, deja diminuat ca preț”, a spus Nechifor.

El crede că nici nu au plecat cantitățile de grâu din hambarele celui care a vândut care nu a avut ce face și l-a vândut la un preț foarte mic.

„După câteva zile, când rezervele acestor șmecheri s-au rezolvat, s-a dat o nouă ordonanță militară prin care se poate exporta din nou grâu și că în acest fel au fost făcute milioane de euro pe munca unor oameni care s-au chinuit anul trecut”, a spus Nechifor.

Liderul Pro România consideră că cineva va trebui să dea socoteală pentru ceea ce se întâmplă acum.


Intră acum și în grupul de