Alexandru Rădulescu: PSD nu susține nicio autonomie a vreunei regiuni din România. Klaus Iohannis este disperat și încearcă să abată atenția de la modul dezastruos în care guvernul Orban gestionează criza


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava Alexandru Rădulescu susține că disperarea președintelui Klaus Iohannis se vede după ce acesta atacă PSD în mod nedemn și încearcă să-i înșele pe români în ceea ce privește procedura de legiferare doar pentru a abate atenția de la modul dezastruos în care Guvernul Ludovic Orban gestionează criza actuală și pentru a ascunde că sunt vinovați de drama celor pe care i-a trimis la muncă în zonele roșii infectate ale Europei la cererea ”stăpânilor”  din Germania, Austria

„În plină pandemie, când eforturile tuturor actorilor politici ar trebui să fie concertate pentru rezolvarea situației critice în care se află românii, președintele Klaus Iohannis și parlamentarii liberali se poziționează permanent în lupta electorală. Astfel, în mod nedemn, încearcă să-i înșele pe români, informându-i greșit asupra efectelor unei proceduri de legiferare, prezentând faptul că, în Camera Deputaților, proiectul de Autonomie a Ținutului Secuiesc a fost adoptat tacit cu sprijinul PSD. Este o interpretare tendențioasă a procedurii de legiferare. Parlamentul României este bicameral iar proiectele de legi se dezbat succesiv în ambele Camere din care una este decizională. În scopul accelerării dezbaterilor, în prima Cameră dezbaterile sunt limitate la 45/60 de zile. Iar dacă aceste dezbateri nu au loc proiectul trece tacit și este trimis spre dezbatere și votare în Camera Decizională ca apoi să devină lege. Acesta este și cazul proiectului mai sus menționat care ar fi trebuit dezbătut în Camera Deputaților la sfârșitul lunii martie, în plină pandemie, când în urma declarării situației de urgență nu s-au putut ține dezbateri. În nicio comisie a Camerei Deputaților acest proiect nu a fost avizat pozitiv. Acest proiect a ajuns azi să fie dezbătut și votat în Senatul Românei care va lua decizia finală”, a explicat Rădulescu.

El a adăugat că PSD nu susține nicio autonomie a vreunei regiuni din România.

„Demersul președintelui Klaus Iohannis este de fapt un atac josnic și disperat la adresa PSD prin care încearcă să abată atenția românilor de la modul dezastruos în care guvernul Orban gestionează această criză, de la faptul că el și miniștrii liberali sunt vinovați de drama celor pe care i-au expus pericolului îmbolnăvirii trimițându-i la muncă in zonele roșii infectate ale Europei la cererea ”stăpânilor”  din Germania, Austria, etc.”, a continuat deputatul PSD.

El subliniază că aceeași atitudine este îmbrățișată și de parlamentarii liberali suceveni care încearcă să devieze atenția  de la modul în care conducerea liberală a Consiliului Județean a gestionat destinele sucevenilor în această perioadă concretizată printr-o degringoladă completă a Spitalului Județean, prin învinuirea nedemnă a cadrelor medicale pentru numărul mare de cazuri de infectare, prin achiziții suspecte de echipamente medicale reliefate de presă, prin ”exportul” sucevenilor pentru activități agricole în focarele de Covid-19 ale Europei, printr-o intensificare a activităților de defrișare a pădurilor din Bucovina.


Intră acum și în grupul de