Deputatul Alexandru Rădulescu cere, oficial, ministrului Sănătății testarea tuturor sucevenilor din zonele de focar confirmate din județ


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava, Alexandru Rădulescu, a cerut oficial ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, testarea tuturor sucevenilor din zonele de focar confirmate din județ.

Într-o întrebare adresată prin Camera Deputaților, deputatul Alexandru Rădulescu, arată de la debutul pandemiei cu noul coronavirus pe teritoriul României ministrul Sănătății a avut ocazia să constate personal efectele acesteia asupra județului Suceava, efecte ce se pot extinde.

„Ați monitorizat alături de echipa trimisă pentru a coordona Spitalul Județean de Urgență Suceava, evoluția numărului celor infectați cu Coronavirus, a numărului cazurilor care au devenit grave, a numărului pacienților vindecați și a celor decedați. Din nefericire, Suceava s-a constituit în principalul focar al acestei pandemii la nivel național. Cu toate eforturile depuse de echipa medicală de la Spitalul Județean și de la D.S.P., Suceava se situează, conform statisticii actualizate la data de 03.05.2020, tot pe primul loc în țară în ceea ce privește numărul de pacienți confirmați pozitiv și numărul de decese înregistrate – la distanță mare față de capitală și de celelalte județe”, a arată deputatul PSD Alexandru Rădulescu.

Deputatul sucevean arată că și în condițiile în care focarul de infectare identificat la Spitalul Județean a fost stabilizat, au apărut alte două noi focare de contaminare la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică, comuna Cornu Luncii și la Centrul Social Creștin Pentru Vârstnici de la Bogdănești.

El îi spune ministrului că în aceste condiții situația rămâne deosebit de gravă în Suceava și, conform afirmațiilor ministrului, perspectivele de relaxare sunt incerte.

Alexandru Rădulescu mai arată că după opinia specialiștilor în domeniu-medici epidemiologi, infecționiști și de sănătate publică, din țară și din străinătate- cel mai important demers pentru limitarea extinderii contaminării este testarea populației din zonele critice.

„Având în vedere toate cele precizate, vă rugăm, să ne răspundeţi la următoarele întrebări:

•             Nu considerați că este obligatorie testarea tuturor sucevenilor din zonele de focar confirmate deja (municipiul Suceava și comunele limitrofe din zona declarată în carantină: municipiul Rădăuți, comunele Todirești – Costâna, Cornu Luncii,  Bogdănești, Râșca, în care s-au identificat focare de contaminare)?

•             Când va demara Ministerul Sănătății, instituție coordonată de dumneavoastră, acțiunea de testare a sucevenilor ce locuiesc în localitățile identificate ca focar de răspândire a contaminării cu virusul COVID-19?”, încheie Alexandru Rădulescu.

El cere ministrului să răspundă cu celeritate ținând cont de situația actuală.


Intră acum și în grupul de