Ioan Bălan este încrezător că sucevenii vor respecta ca și până acum recomandările autorităților chiar dacă CCR a constatat neconstituționalitatea majorării amenzilor pentru nerespectarea ordonanțelor militare

Vicepreședintele regional al PNL, deputatul de Suceava Ioan Bălan, și-a exprimat, joi, încrederea că sucevenii vor continua să respecte ca și până acum recomandările de restricționare a circulației și măsurile de protecție stabilite de autorități pentru că este în interesul tuturor ca epidemia să continue trendul descendent actual.

Deputatul Ioan Bălan a spus că faptul că CCR printr-o decizie surprinzătoare a constatat neconstituționalitatea Ordonanței 34/2020 prin care s-au majorat amenzile pentru nerespectarea ordonanțelor militare, nu împiedică sucevenii să continue să respecte recomandările.

„Sucevenii s-au comportat bine în această perioadă și constatăm o scădere a numărului de noi îmbolnăviri și o creștere a numărului de vindecări. Sucevenii sunt responsabili și nu faptul că puteau fi amendați i-a determinat să respecte recomandările, ci faptul că au conștientizat că dacă nu le respectă își pun sănătatea în pericol”, a spus Ioan Bălan.

Dacă sucevenii vor continua să respecte recomandările medicilor și ale autorităților vom avea șansa să scăpăm mai repede de această boală, a continuat deputatul liberal.

„Autoritățile județene și locale sucevene fac tot ceea ce ține de ele pentru limitarea răspândirii bolii și de aceea eforturile tuturor sunt îndreptate pentru a reveni cât mai repede la normalitate”, a precizat Ioan Bălan.

El este convins că sucevenii sunt conștienți că măsurile de prevenție precum limitarea călătoriilor neesențiale, păstrarea distanțării sociale, dar și cele privind purtarea măștilor și mănușilor de protecție vor intra în cotidian în următoarele luni până când la nivel mondial pandemia va fi declarată închisă.

loading...