S-au stabilit taberele în CJ Suceava: „Gigi-rapidul” vs. „Gică-contra” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Organizaţia judeţeană a PSD Suceava a acuzat, vineri, pe partenerul de coaliţie, PD-L că are un comportament de „Gigi-rapidul” în cadrul Consiliului Judeţean Suceava. Social-democraţii au replicat astfel după ce PDL a apreciat că în acest for consilierii judeţeni ai PSD au o atitudine de „Gică-contra” şi asta ca urmare a poziţiei pe care psd-iştia au avut-o la ultima şedinţă a deliberativului judeţean.

Preşedintele PD-L şi al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, i-a acuzat pe cei din PSD că au o atitudine de „Gică-contra” în Consiliul Judeţean pentru că votează împotriva proiectelor iniţiate de conducerea PD-L a acestei instituţii. Flutur a făcut aceste aprecieri după ce, în şedinţa extraordinară de joi, a CJ Suceava, consilierii PSD au votat împotriva unui proiect de hotărâre ce stabilea o proiecţie de împărţire a cotelor defalcate din impozitul pe venit şi din TVA pentru echilibrarea bugetelor localităţilor pentru perioada 2010-2013.

Pe de altă parte, consilierul judeţean PSD Ovidiu Milici, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că PD-L este în CJ Suceava un fel de „Gigi-rapidul” pentru că majoritatea proiectelor de hotărâre sunt prezentate consilierilor judeţeni cu foarte puţin timp înainte de şedinţă şi votate în plen cu o viteză demnă de cartea recordurilor. „PSD nu e Gică-contra, ci PD-L este Gigi-rapidul în Consiliul Judeţean Suceava”, a spus Milici care arătat că nu este normal ca un proiect de hotărâre să fie prezentat cu jumătate de oră înaintea şedinţei.

„Noi am cerut amânarea şedinţei cu două-trei zile pentru a studia proiectul. Sumele din proiect erau estimative, dar devin repere şi un asemenea proiect este mult prea important pentru a lua o decizie în câteva minute”, a mai spus Milici care a subliniat că PSD vrea să voteze în cunoştinţă de cauză. Proiectul de hotărâre vizat a fost adoptat însă cu votul consilierilor PD-L şi PNL, cei din urmă nefiind pentru prima dată în acest mandat când îşi arată „slugărnicia” faţă de proiectele propuse de Gheorghe Flutur.

Consilierul judeţean PNL Mihai Aurel Steiciuc a declarat că de fapt acest proiect de hotărâre nu are nici o semnificaţie practică. „Degeaba facem proiecţie de buget. Dacă va fi reales Traian Băsescu, nu vom mai avea buget, iar dacă nu va fi ales, atunci se va schimba oricum bugetul”, a spus Steiciuc în finalul şedinţei extraordinare a CJ


Intră acum și în grupul de