PD-L Suceava nu vrea să o “rupă” cu PSD

Preşedintele PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, a spus sâmbătă, membrilor Comitetului Director al organizaţiei judeţene Suceava a PD-L, că partidul său încearcă să menţină parteneriatul cu PSD, deşi acest parteneriat nu funcţionează în judeţ încă de când a fost constituit. Gheorghe Flutur a spus că, din păcate, parteneriatul PD-L cu PSD nu a funcţionat în judeţul Suceava încă de la început şi a adăugat că singurul lucru făcut de PSD a fost să ceară posturi de conducere. „Din păcate, în judeţ acest parteneriat nu funcţionează.

Nu a funcţionat de la început. A funcţionat doar la posturi, la cerut posturi de cei din PSD”, a mai spus Flutur care a subliniat că în CJ Suceava parteneriatul cu PSD nu a funcţionat niciodată. El a adăugat că partidul său a încercat mereu să menţină acest parteneriat pentru că „PDL doreşte stabilitate”. Preşedintele PD-L Suceava a mai arătat că această mare coaliţie de guvernare PDLPSD se justifică doar dacă face reforme curajoase.

El a spus că din acest motiv, premierul şi-a asumat răspunderea pe legi care produc reforma statului român şi le-a cerut membrilor PD-L prezenţi la şedinţă să explice electoratului necesitatea acestor reforme importante. Flutur a arătat că este nevoie de reorganizarea aparatului central, care va aduce economii la buget de un miliard de euro, dar şi de echitate în sistemul de salarizare bugetar pentru că în ultimii 20 de ani, unii angajaţi au primit sporuri şi salarii mai mari, existând discrepanţe serioase între veniturile obţinute de diverse persoane cu aceeaşi meserie.

Totodată, el a explicat necesitatea reformei în educaţie, un sistem care trebuie să răspundă noii comenzi sociale şi care să performeze. Gheorghe Flutur a subliniat că premierul a decis să-şi asume răspunderea pe aceste legi pentru că este necesară înfăptuirea rapidă a reformei statului, iar discutarea lor în Parlament ar fi întârziat nepermis de mult adoptarea acestor legi.

El a exemplificat cu situaţia Legii poliţiei locale care se află în Parlament de jumătate de an şi este plimbată de la o Cameră la alta fără să fie aprobată, deşi este foarte mare nevoie de cadru legal în acest domeniu. Preşedintele PD-L Suceava a spus ulterior, într-o conferinţă de presă, că în cadrul şedinţei membri partidului au semnalat unele întârzieri legate de plata subvenţiilor. El a spus că populaţia este nemulţumită de întârzierea plăţii subvenţiilor în agricultură şi că nu s-au plătit subvenţii din 2008.

„APIA la Suceava se ocupă de împărţit manifeste împotriva lui Traian Băsescu în loc să facă plăţi”, a spus Flutur. Totodată, el a arătat că la singura investiţie care este finanţată de Ministerul Mediului în judeţul Suceava, un dig de la Straja, nu au fost achitate lucrările executate, în valoare de 500.000 de lei. „Nu este normal ce se întâmplă”, a mai spus Flutur.

loading...