George Șoldan(TSD): Fiecare român va cheltui minimum 150 de lei lunar pentru măștile de protecție obligatorii în starea de alertă. Guvernul ar trebui să asigure gratuit măști măcar pentru pensionari și tineri


Intră acum și în grupul de

Liderul TSD Suceava, George Șoldan, a solicitat, vineri, Guvernului să asigure măști de protecție cu titlu gratuit pensionarilor și tinerilor din întreaga țară pentru că aceștia nu au venituri suficiente pentru a le achiziționa.

„Organizația județeană a tinerilor social-democrați din Suceava cere Guvernului României să analizeze și să decidă în regim de urgență, acordarea unui sprijin pentru pensionarii și tinerii din întreaga țară în vederea procurării a cel puțin 30 de măști lunar, de persoană. Ar fi primul gest prin care s-ar arăta apropiați de nevoile imediate ale celor vulnerabili”, spune George Șoldan.

El a arătat că după aproximativ două luni în care românii au ascultat „toate bâlbele guvernamentale”, după două luni în care în România fost declarată stare de urgentă, după ce toți au respectat conștiincioși regulile impuse pentru a scăpa de noul cornavirus, de vineri,  15 mai, s-a intrat în starea de alertă și românii încearcă să fie la fel de responsabili în privința prevenirii îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2.

„Poate nu ar strica ca și președintele Consiliului Județean Suceava să facă un demers în acest sens, având în vedere cât au suferit sucevenii, indiferent de vârstă, de pe urma felului în care a gestionat criza epidemiologică din Suceava. Ar fi primul demers concret de pe urma căruia ar beneficia cetățenii întregului județ. Ar fi ceva practic, util și de ajutor pentru cei care au avut de suferit de pe urma deciziilor eronate luate de domnia sa. Dar probabil un asemenea gest nu are un impact electoral corespunzător, din acest motiv nu credem că președintele Consiliului Județean Suceva se va arăta deschis acestei propuneri”, a spus Șodan.

El a arătat că Guvernul transmite că e obligatoriu purtarea măștii, dar nu se gândește la cei pentru care procurarea măștii înseamnă prețul a două pâini.

”Ar trebui să vă uitați și la pensionari, la tineri, la studenți, care nu au cu ce le procura.Aveți idee cât a ajuns prețul unei măști în farmacie?”, a întrebat Șoldan.

El a arătat că prețul mediu a unei măști în farmacie este de 5 lei.

„De unde domnilor ”guWERNanți” o să își permită lumea așa ceva? Practic, fiecare cetățean va trebui sa cheltuie 150 de lei, lunar, pe măști, și asta calculând doar o singură mască pe zi”, a spus Șoldan.

El a subliniat că deși în toate țările din lume guvernele ajută populația să treacă cât mai usor peste aceasta criza, ”guWERNul” PNL înțelege să pedepsească românii pe mai departe, aruncându-le în cârca tot mai multe greutăți și urmându-i exemplu, exact la fel procedează și președintele Consiliului Județean Suceava pentru suceveni.

„Cu alte cuvinte, #guWERNul PNL îngroapă România!”, a conchis George Șoldan.


Intră acum și în grupul de