Comisia parlamentară de anchetă în cazul Ministerului Turismului propune revocarea ministrului Elena Udrea


Intră acum și în grupul de

Comisia parlamentară de anchetă în cazul cheltuielilor şi proiectelor de promovare ale Ministerului Turismului a votat miercuri în unanimitate o recomandare de revocare din funcţia de ministru al Turismului şi de demarare a urmăririi penale în cazul Elenei Udrea pentru deturnare de fonduri, uzurpare de calităţi oficiale, abuz în serviciu şi încălcarea răspunderii ministeriale.

“Comisia solicită Camerei Deputaţilor să aprobe cererea de revocare din funcţia de Ministru al Turismului a doamnei Elena Gabriela Udrea şi de revocare din funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice a doamnei Cristina Trăilă” se arată în concluziile raportului citate de Antena 3.

Membrii comisiei mai propun Parlamentului să aprobe sesizarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea efectuării unei anchete referitoare la săvâşirea de către persoanele care au semnat în numele Ministrului Turismului, a infracţiunii de “uzurpare de calităţi oficiale” prevăzută de art.240 din Codul Penal, cercetarea infracţiunii de “deturnare de fonduri” prevăzută în art. 302 din Codul Penal, săvâşită de către angajaţi din minister, cu atribuţii în domeniu cu ocazia realizării execuţiei bugetare la Ministerul Turismului, cercetarea faptelor, care pot întruni elementele constitutive ale infracţiunii de returnare de fonduri” prevăzută în art. 302 din Codul Penal şi ale infracţiunii de “abuz în serviciu contra intereselor publice “, conform art. 248 din Codul Penal cu ocazia derulării procedurilor de achiziţii în cadrul programului “Paşte în Bucovina “.

Comisia a retinut ca Ministerul Turismului a făcut publicitate unui eveniment organizat de Consiliul Judeţean Suceava, fără a avea bază legală.


Intră acum și în grupul de