Deputatul Angelica Fădor: Proiectele de lege pro-infracționalitate ale PSD au fost respinse de Parlament, la solicitarea deputaților PNL


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a salutat, joi, votul din Camera Deputaților care, în urma demersurilor deputaților PNL, a respins principalele proiecte legislative ale PSD care atacau direct statul de drept.

Ea a arătat că deputații PNL au reușit să introducă pe ordinea de zi a Camerei o serie de proiecte ținute la sertar de PSD și care erau pregătite pentru a veni în sprijinul unor grupuri certate cu legea.

„Proiectele pe care PNL a reușit să le blocheze, prin respingerea lor la vot,  priveau scoaterea de sub incidența penală a infracțiunilor de serviciu și corupție a senatorilor și deputatilor; scăderea pedepselor cu închisoarea prin modificarea sporurilor de pedeapsă; închisoare la domiciliu în faza de arest preventiv pentru majoritatea infracțiunilor și îngrădirea drastică a situațiilor în care judecătorul poate decide arestarea preventivă; timorarea judecătorilor și procurorilor; grațierea unor pedepse și reincriminarea insultei și calomniei”, a explicat deputatul liberal sucevean.

Angelica Fădor subliniază că în calitate de deputat va veghea, împreună cu ceilalți parlamentari ai PNL, ca astfel de proiecte create împotriva cetățenilor cinstiți ai României să nu mai poată fi promovate în Parlamentul României.

„Parlamentul trebuie să fie locul unor dezbateri serioase asupra unor acte normative care să facă din România un stat respectat la nivelul Uniunii Europene. Atât grupurile parlamentare ale PNL, cât și Guvernul liberal au ca prioritate protejarea valorilor statului de drept și, pentru perioada următoare, revenirea economică a României. PSD trebuie să înceteze să mai susțină proiecte controversate și aibă o atitudine proactivă în Parlament. Electoratul așteaptă să reconstruim țara, iar reconstrucția ei nu poate fi făcută cu o opoziție distructivă”, a conchis deputatul Angelica Fădor.


Intră acum și în grupul de