Dan Ioan Cușnir reia propunerea de înființare de parcări supraetajate în cartierele Sucevei și cere din nou mărirea numărului de tomberoane pentru colectarea deșeurilor reciclabile: Sunt soluții simple pentru două probleme care generează disconfort


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, consilierul județean Dan Ioan Cușnir, consideră că administrația liberală a municipiului Suceava a cheltuit peste un miliard de euro fără să îmbunătățească semnificativ viața sucevenilor și că Suceava a devenit un oraș cârpit și învins de incompetență, interese personale și compromisuri.

Vă prezentăm integral comunicatul transmis de Dan Ioan Cușnir:

„Deciziile fac diferența între un învingător și un învins. Deciziile pe care le-a luat timp de 16 ani toxicul cuplu Lungu/Harșovschi i-au transformat pe aceștia în niște învinși. Iar  Suceava a devenit un oraș învins de incompetența, de interese personale, de compromisuri (blaturi), de impotența administrativă. Suceava a devenit un oraș cârpit. Au cheltuit peste 1 miliard de euro pentru un oraș cârpit!

O fotografie din centrul orașului Suceava ne arată nivelul real al mult trambițatei modernizări a Sucevei. Sucevenii sunt pur și simplu disperați și obligați să parcheze pe spațiul verde sau pe trotuar, ambele variante producând disconfort locuitorilor din zona și pietonilor. În 16 ani nu au fost în stare să elaboreze un Regulament al parcărilor, cine, unde și  în ce condiții are voie să parcheze. Soluția este simplă: parcări supraetajate în cartierele Sucevei și Regulament al parcărilor de reședința. Am identificat 10 locații în oraș și 3 în Burdujeni, excelente pentru astfel de parcări supraterane de cartier. Prin această soluție se pot elibera trotuarele și spațiile verzi abuzate de către autoturisme.

În aceeași fotografie observăm o nouă eroare a toxicului cuplu Lungu/Harșovschi. Pentru că nu se sfătuiesc cu specialiștii, au greșit Caietul de Sarcini iar raportul tomberoanelor pentru deșeuri reciclabile și a celor pentru menajer este pe dos. Peste tot în lumea civilizată, gunoiul reciclabil ocupă mai mult loc decât cel menajer. Doar în mintea lui Lungu și Harsovschi este pe dos. Soluția este din nou foarte simplă: numărul de tomberoane pentru deșeuri reciclabile trebuie să fie dublu față de numărul tomberoanelor pentru deșeuri menajere, pur și simplu au doar de schimbat culoarea unor capace de tomberoane….dacă ar înțelege, dacă le-ar păsa, dacă ar fi flexibili.  

Primarii multor orașe din România sunt niște învingători. Lungu și Harșovschi la Suceava sunt niște învinși, niște neputincioși obosiți.

Ce s-a întâmplat în Suceava în ultimii 16 ani? Oameni fără educație consistentă și fără un parcurs profesional credibil, în loc să fie preocupați de cei 2 piloni care pot duce la dezvoltare durabilă, Infrastructura și Educația, au crezut că pot impune în Suceava alte standarde decât în orașele decente și civilizate, au fost preocupați doar de beculețe colorate, de fanfară și folclor, de diplome și medalii inutile, de fugă după înșelătoare și inutile aprecieri pe rețelele de socializare.

Suceava va arăta bine și va deveni frecventabilă atunci când va fi administrată de oameni care să se concentreze pe Ordinea creată de Reguli și pe Progresul creat de Viziune, când va fi condusă de învingători care vor lua decizii care să transforme Suceava într-un oraș învingător!

 Deciziile fac diferența între un învingător și un învins!”


Intră acum și în grupul de