Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a salutat numirea suceveanului Mihai-Liviu Moraru în funcția de Director General al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale – AFIR


Intră acum și în grupul de

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a salutat, marți, numirea suceveanului Mihai-Liviu Moraru în funcția de Director General al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale – AFIR.

„Profesionalismul și experiența domnului Moraru, bun cunoscător al satului românesc, sunt atuuri importante care îmi dau încrederea că va gestiona cu succes programele cu finanțare europeană mult așteptate de satul românesc”, a spus Flutur. 

El a arătat că sunt mai multe măsuri pentru care se alocă 9 miliarde euro în acest exercițiu financiar iar alte 20 miliarde de euro vor putea fi accesate prin proiectele gestionate de AFIR, împreună cu APIA,  în exercițiul financiar ‪2021-2027.

„Se vor aloca fonduri pentru sprijinirea tinerilor fermieri, ‪40-50.000 euro/familie, 15.000 euro/familie vor putea fi accesați pentru fermele de subzistență, se va finanța dotarea fermelor cu utilaje agricole, unități de procesare și însilozare”, a spus Flutur.

El a explicat că prin proiecte finanțate cu fonduri europene se dorește o încurajare a investițiilor în satul romanesc, iar produsele să fie procesate și ambalate aici, la sat și se vor reduce astfel și importurile.

„Județului Suceava i se potrivesc foarte bine aceste proiecte, fie că vorbim de sprijinul pentru  produsele bio sau tradiționale, pentru domeniul pomicol – întinerirea livezilor, pentru investiții în agro-pensiuni sau în instalații de irigații, inclusiv pentru fermele de familie”, a spus Flutur.


Intră acum și în grupul de