Dumitru Mihalescul (PNL): În șase luni, Guvernul PNL a alocat pentru toate primăriile din țară bani pentru investiții mai mult decât a făcut PSD în ani de zile


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL Dumitru Mihalescul critică atitudinea unor primari leneși, care s-au trezit la sfârșitul mandatului că nu au făcut nimic bun pentru orașul lor și au început să se vaicăre, mințind că Guvernul i-ar fi abandonat și nu le-a asigurat bani pentru investiții, în condițiile în care Guvernul Orban a finanțat toate investițiile locale din România, indiferent de afilierea politică a primarului:

,,Nu pot să nu văd că primari precum cel al Municipiului Rădăuți, după ce nu a făcut mai nimic în ultimii 4 ani pentru rădăuțeni, a intrat brusc în campanie electorală și pune toate neîmplinirile lui pe seama Guvernului PNL. Cum oare poată să mintă cu atâta seninătate că Guvernul a abandonat Rădăuțiul, în condițiile în care Guvernul Orban a alocat toți banii necesari pentru realizarea investițiilor. Cine a făcut proiecte, cine s-a bătut pentru orașul sau comuna sa, acum are bani de investiții cât n-a avut niciodată. În plină criză sanitară și economică, Guvern PNL a dat bani pentru toate proiectele de investiții din țară, fie pentru cele majore, fie pentru cele de interes local.

Dumnealui crede că românii nu văd cu ochii lor că centura ocolitoare a Municipiului Rădăuți, care a bătut pasul pe loc ani de zile sub guvernele PSD, va fi gata în scurt timp, pentru că Guvernul Orban a alocat toți banii necesari și a urgentat lucrările? Cum își imaginează că oamenii nu bagă de seamă că în tot județul, pe drumurile locale, județene sau naționale se lucrează acum cât nu s-a lucrat în ultimii ani la un loc. Cum poate oare să mintă că nu-i vin bani de la Guvern, în condițiile în care în ultimii ani nu a fost în stare să elaboreze proiecte de investiții serioase, care să schimbe în bine viața cetățenilor și să poată să fie finanțate? Nu știu câți primari din România s-au aflat în poziția privilegiată a primarului de la Rădăuți, care a avut întotdeauna votul favorabil al consilierilor locali pentru orice investiție și care, cu toate acestea, în perioada guvernării PSD nu a adus niciun ban în oraș. Domnul primar poate să fie cu siguranță personaj în povestea lui Creangă cu ”muieţi-s posmagii?” căci Guvernul PNL chiar a dat bani mulți tuturor primăriilor care au avut proiecte de investiții. Asta este chiar o recunoaștere directă a incompetenței primarului, care nu a fost în stare să aducă bani în comunitatea pe care o conduce. Să vină acum și să spună că Guvernul PNL, care alocă investițiilor zeci de miliarde de lei în anul 2020, a izolat Bucovina, este cea mai mare minciună pe care am auzit-o și îl descalifică cu totul pe primarul orașului.

Am convingerea că locuitorii Municipiului Rădăuți s-au lămurit de dezinteresul actualului primar pentru oraș și îl vor sancționa aspru la vot pentru minciunile cu care se apără și încearcă să ascundă că nu a făcut nimic bun în oraș în acest mandat. Oamenii pot să vadă cu ochii lor că în Județul Suceava sunt destui primari de la PNL care au reușit să modernizeze drumurile și rețelele de utilități, să reabiliteze clădirile sau să renoveze școlile, deși câtă vreme a fost PSD la guvernare banii pentru investiții au fost puțini sau deloc. Primarii PNL cum au reușit? Prin ce minune? Or, primarul din Rădăuți a avut toate condițiile și tot nu a făcut nimic.” 


Intră acum și în grupul de