Deputatul Nechifor ii cere premierului Romaniei sa-i retraga lui Emil Boc titlul de doctor


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Fălticeni, Cătălin Nechifor, a solicitat duminică, ministrului Educaţiei, Emil Boc, care este şi premier al României, să ceară în termeni imperioşi reanalizarea tezei de doctorat a lui Emil Boc şi retragerea titlului de doctor pe care acesta l-a obţinut întrucât prin susţinerea Parlamentului unicameral îşi reneagă propriile teze ştiinţifice.

Nechifor arată, într-un comunicat de presă, că s-a obişnuit ca în România oamenii politici sa spună una şi sa facă alta, dar nu credea că va vedea vreodată un politician care sa facă una şi să spună alta. „Sistemul parlamentar bicameral adoptat la începuturile României contemporane, după Revoluţia din decembrie 89, a fost rezultatul discuţiilor cu toate forţele politice de la acel moment, care nu au făcut altceva decât să construiască un arc peste timp pentru sistemul bicameral din perioada interbelică”, a arată într-un comunicat deputatul de Fălticeni, al doilea ca importanţă în PSD Suceava.

El menţionează că Emil Boc, posesor al unui titlu ştiinţific de doctor, cu teza “Separaţia puterilor în stat. Ideal şi realitate”, prezenta avantajele sistemului bicameral, preferabil unei simplităţi dăunătoare a parlamentului unicameral.

„Opţiunea ştiinţifică a domnului Boc s-a schimbat în prezent, nu ca urmare a unor noi abordări academice, ci ca deziderat impus de la Cotroceniul condus pentru moment de Traian Băsescu. În consecinţă, cer ministrului Educaţiei şi cercetării, Emil Boc, să solicite reanalizarea tezei de doctorat a lui Emil Boc cu tema “Separaţia puterilor în stat. Ideal şi realitate”, precum şi retragerea titlului de doctor pe care domnia sa se pare că l-a obţinut printr-un plagiat al propriilor idei ştiinţifice de la acel moment”, precizează deputatul PSD.

Preşedintele Traian Băsescu declara, în urmă cu aproximativ două săptămâni, că a trimis Parlamentului solicitare de aviz pentru organizarea unui referendum naţional, la data alegerilor prezidenţiale din acest an, pentru consultarea populaţiei asupra a două aspecte: Parlament unicameral şi un număr maxim de 300 de parlamentari. Premierul Emil Boc a criticat, miercuri, decizia Birourilor permanente ale celor două Camere de trimitere la comisiile juridice solicitarea preşedintelui pentru organizarea unui referendum naţional.


Intră acum și în grupul de