Nechifor: Legea privind impozitarea pensiilor speciale este un mare fâs cu care se laudă PSD și PNL. Abia ceea ce depășește 7001 lei se supraimpozitează cu 85%. Va fi mai mult ca sigur atacată la CCR


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele național al Pro România, deputatul de Suceava Cătălin Nechifor, a apreciat, miercuri, că legea privind impozitarea pensiilor speciale cu care se laudă PSD și PNL este „un mare fâs” mai ales că există slabe speranțe să fie pusă în aplicare pentru că va fi atacată la Curtea Constituțională.

Nechifor a spus că și chiar dacă s-ar aplica, un simplu calcul matematic arată în fapt realitatea demersului.

„Varianta votată azi presupune că pensiile sub 2000 lei nu se impozitează, cele cuprinse între 2001 și 7000 se impozitează cu 10% pentru fracția cuprinsă între cele două praguri, iar abia ceea ce depășește 7001 lei se supraimpozitează cu 85%, în același mod aplicându-se doar pentru ceea ce depășește 7001 lei”, a explicat deputatul Pro România.

Potrivit acestuia, pentru o pensie de 6235 lei, impozitul suplimentar e de 423,5 lei, pentru o pensie de 8656 lei impozitul suplimentar este 1056 lei, în timp ce pentru o pensie de 12.786 lei se va plăti  5.417 lei.

„Majoritatea pensiilor nu depășesc pragul de 7001 lei și prin urmare impozitarea nu e atât de mare.Așadar, pentru că poporul dorea eliminarea pensiilor speciale, PSD și PNL s-au spălat azi pe mâini, au adoptat o soluție care pare că rezolvă situația, iar dacă legea nu trece de CCR vor zice că ei au încercat”, a conchis Nechifor.


Intră acum și în grupul de