Cătălin Nechifor, concluzii după vizita lui Ludovic Orban în județul Suceava: Au vorbit despre cai verzi pe pereți. A fost o vizită despre ce frumos va arată județul Suceava în planșe.


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele național al Pro România, deputatul de Suceava Cătălin Nechifor, a apreciat ca total inadecvată acțiunea electorală și guvernamentală a premierului Ludovic Orban în județul Suceava, prezentând pe pagina sa de socializare momente ale vizitei de sâmbătă în județ a delegației guvernamentale.

„Vizita premierului Orban la Suceava a fost despre planșe. Cum va fi în viitor și cât de frumos, dacă ne vor conduce liberalii”, a spus Nechifor care a făcut referire la planșa cu aeroportul în viitor, planșa cu autobuzele în viitor, planșa cu gazul în viitor, planșa cu autostrăzile în viitor și planșa cu parcul industrial în viitor.

Totodată, Nechifor a arătat că ceea ce a încercat să transforme Ludovic Orban în glumă, respectiv că la Vatra Dornei s-a construit o centrală pe gaz fără să existe aducțiune de gaz în municipiu este de fapt o autosancționare.

„Gura păcătosului adevar grăiește. Flutur n-a fost în stare, sau n-a vrut să acorde avizele pentru traversarea fondului forestier cu conducta de gaz de la Pojorâta la Vatra Dornei, în perioada 2005-2006 când era ministru pădurilor, coleg de cabinet cu Ludovic Orban la Transporturi, iar în 2008 a terminat centrala care nici până azi nu are alimentarea cu gaz metan”, a arătat Nechifor.

Potrivit liderului Pro România, vestea proastă „scăpată ca porumbelul” de premierul Orban, care credea că face vreo glumiță, este că, într-adevăr, centrala termică de cogenerare pe gaz metan este uzată moral și că, probabil,  va trebui schimbată pentru că este greu de crezut că va fi avizată o instalație care n-a fost folosită de 12 ani.

Nechifor a mai arătat și că premierul Ludovic Orban a respins ideea vehiculată de Gheorghe Flutur de declarare a județului Suceava drept zonă defavorizată arătând că sucevenii sunt oameni muncitori și  a menționat că nici nu i s-a făcut o asemenea propunere.

Mai mult, deputatul sucevean a comentat și declarațiile privind prioritățile de investiții în autostrăzi anunțate de oficialii guvernamentali liberali, între acestea nefiind incluse nicio investiție în județul Suceava.

„Veștile bune le-a lăsat premierul Orban la Vatra Dornei, la finalul vizitei în județul Suceava, în prezența ministrului transporturilor și a lui Gheorghe Flutur. Iată autostrăzile pe care le lucrează guvernul liberal: Biharia – Borș, Iernut – Chețani, Rîșnov – Cristian și Sebeș – Turda. Dintre astea singura care poate să aibă legătură cu județul Suceava este Borș, alături de ciorba rădăuțeană pe care au servit-o probabil la prânz. Sincer, nu credeam că pot să fie chiar atât de inadecvați, ca să nu spun idioți, după ce au făcut varză din vizitele prin județ vorbind despre cai verzi pe pereți, după ce ieri autoritățile liberale asfaltau de zor prin zonele în care urma să ajungă premierul Orban”, a comentat deputatul Pro România.

El a mai remarcat și situația stranie de la șantierul centurii municipiului Rădăuți unde o tânără a interpretat la vioară „Balada” lui Ciprian Porumbescu, dar și declarația, cel puțin neinspirată a primarului liberal din Vatra Dornei, Ilie Boancheș, care a spus că își dorește ca noul coronavirus să fie „gazați” în conducta de gaz natural care ar urma să fie adusă până la Vatra Dornei.


Intră acum și în grupul de