Nechifor dupa nominalizarea premierului Romaniei: „Presedintele Traian Basescu adanceste criza economica”


Intră acum și în grupul de

Prim-vicepreşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, consideră că prin refuzul de a desemna un premier susţinut de o majoritate confortabilă în Parlamentul României, Traian Băsescu desconsideră organul legislativ ales uninominal ca reprezentant al electoratului din România. Mai mult, parlamentarul PSD a declarat joi că prin nominalizarea făcută pentru postul de premier, „preşedintele Traian Băsescu adânceşte criza economică, politică şi guvernamentală şi confirmă ceea ce a declarat recent că nici el şi nici Guvernul nu şi-au propus să rezolve criza economică”.

Nechifor a arătat că şeful statului nu înţelege că PD-L este partidul care nu mai are capacitatea de a guverna ţara şi că majoritatea din Parlament nu este alături de PD-L şi că trebuie să înţeleagă că majoritatea din Parlament a decis că nu mai vrea PD-L în Guvern. „Preşedintele Băsescu sfidează însă matematica elementară şi logica de bun simţ, refuzând desemnarea unui premier susţinut de o majoritate confortabilă în Parlamentul României. Fie domnia sa nu înţelege că 65% este mai mult decât 35%, fie consideră că deja Parlamentul este unicameral, are 300 de membri, iar cei 170 de parlamentari PD-L ar fi majoritari”, a mai spus Prim-vicepreşedintele PSD Suceava.

Preşedintele Traian Băsecu a anunţat, joi, că l-a desemnat pentru funcţia de premier pe Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR.


Intră acum și în grupul de