Dan Ioan Cușnir, după ce râul Suceava a afectat lucrări la noua zonă de agrement: Pentru zona de agrement din albia inundabilă a râului Suceava nu a fost primit avizul de la Apele Române, iar amenajările au demarat pe baza unei “declarații pe proprie răspundere” a primarului


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, a transmis, luni, printr-un comunicat de presă că ceea ce reclama în urmă cu mai mult timp, respectiv că amenajarea zonei de agrement pe malul râului Suceava trebuie făcută după regularizarea râului pentru că altfel va fi inundată s-a întâmplat și că astfel de ploi se pot produce în fiecare an.

Vă prezentăm integral comunicatul de presă transmis de Dan Ioan Cușnir:

„Ultima năzdrăvănie electorală marca Lungu/Harșovschi este zona de agrement construită în albia inundabilă a râului Suceava. În mintea lui Lungu, cu acest proiect ar fi reușit să îi păcălească pe Suceveni pentru a 5-a oară, după 16 ani în care le-a oferit doar promisiuni neonorate și paranghelii electorale în loc de Ordine și Progres. Dar, așa cum a fost neputincios în a le construi Sucevenilor un oraș decent, cu această ocazie a înțeles că în fața naturii chiar și el, Ion Lungu este neputincios, chiar și într-un an electoral. De fapt acesta este unul dintre epitetele cu care Ion Lungu va fi trimis la pensie de către Suceveni: Ion Lungu Neputinciosul!

Dar ceea ce pare doar o revoltă a naturii, de fapt este o nouă încălcare a legii și a legislației de către cuplul Lungu/Harșovschi. Pentru zona de agrement din albia inundabilă a râului Suceava, Ion Lungu NU a primit avizul de la Apele Române iar amenajările au demarat pe baza unei “declarații pe proprie răspundere” a lui Ion Lungu, în condițiile în care nici o societate de asigurări nu și-a asumat preluarea acestui risc din cauza amplasării în albia inundabilă.

Ion Lungu trebuie să răspundă și în fața legii nu doar în fața Sucevenilor, pentru încălcările repetate ale legii așa că voi sesiza Curtea de Conturi și Direcția Națională Anticorupție pentru ca instituțiile abilitate ale statului să cerceteze nerespectările repetate ale legii de către Ion Lungu. Încălcarea legislației în mod repetat este agravantă iar cuplul Lungu/Harșovschi va trebui să răspundă cum de au avut iresponsabilitatea ca, după ce au amenajat pasajul pietonal ilegal de lângă Bazar, pe sub pod tot prin albia inundabilă a râului Suceava, tot fără aviz de la Apele Române, pasaj inundat în anul 2018, au recidivat cu amenajarea unei zone de agrement care se duce “pe apa Sâmbetei” de fapt “pe apa Sucevei” la orice ploaie mai puternică. Tocmai din acest motiv nu l-au plimbat la sfârșitul săptămânii trecute pe Ludovic Orban și prin albia inundabilă a Sucevei, pentru că în locul violonistei care le-a cântat Balada lui Ciprian Porumbescu la Centura Rădăuțiului, în bălțile din albia Sucevei ar fi trebuit să aducă o fanfară care să le cânte Marș Funebru.

Astfel de ploi și de inundații pot reveni în fiecare an dar pe Lungu și Harșovschi îi interesează doar anul electoral 2020. Dacă ar fi avut o minimă Viziune care să ducă la Progres, ar fi priceput că astfel de amenajări, extrem de plăcute și de necesare unui oraș decent, se pot face doar după regularizarea cursului râului cu lac de acumulare și minihidrocentrală. De fapt, asta înseamnă cheltuirea responsabilă a banilor Sucevenilor – minihidrocentrală care să producă curent pentru Suceveni. Dar atât i-a dus capul, atât au făcut. 

Lungu și Harșovschi au administrat ineficient timp de 16 ani banii Sucevenilor și vor răspunde pentru modul iresponsabil în care au făcut-o. Așa zisul pasaj pietonal pe sub pod, de lângă Bazar, singura legătură pietonală dintre Bazar și Iulius Mall, a fost făcut din banii Sucevenilor dar este ilegal și periculos. Sunt banii Sucevenilor cheltuiți ilegal și inutil, bani duși pe “apa Sucevei”.

La fel și așa zisa “zonă de agrement” începută ilegal și periculos de către Ion Lungu, deși din bani Europeni, “bani gratuiți” cum spune Lungu, este de fapt construită tot din banii Sucevenilor. “Banii europeni gratuiți” sunt de fapt din taxele și impozitele țărilor europene deci și banii românilor și implicit și ai Sucevenilor. “Banii gratuiți” există doar în mintea lui Lungu și în scurt timp va conștientiza că nu există bani gratuiți…

Primăria Sucevei ar trebui să fie model de respectare a legii și a legislației, în obținerea avizelor și a autorizațiilor necesare. Ei le cer Sucevenilor să respecte legea și să nu construiască fără Autorizație de Construire dar tocmai ei sunt primii care desconsideră legea. Lungu a fost avertizat că nu este în regulă ceea ce face dar în mintea lui, “Eu” este mai important decât “Noi” Sucevenii. Mai este puțin până când Ion Lungu va înțelege că “Noi” este mai important și mai puternic decât “Eu”!

Voi reveni, în această săptămână, cu un comunicat despre o altă încălcare gravă a legii de către același cuplu toxic Lungu/Harșovschi.”


Intră acum și în grupul de