Președintele Gheorghe Flutur, după ce a vizitat cu primarul Adrian Popoiu mai multe șantiere deschise în Siret prin proiecte cu finanțare europeană: Orașul Siret este un mare șantier

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, împreună cu primarul Adrian Popoiu, au vizitat, marți, mai multe șantiere din Siret.

Astfel, a fost vizitat proiectul reabilitarea și modernizarea DJ 291A Pădureni – Mănăstioara. Finanțarea este asigurată prin Proiectul ,,Creșterea mobilității urbane și reducerea emisiilor de CO2 în orașul  Siret – prin introducerea transportului public local și prin crearea și modernizarea infrastructurilor de transport, velo și pietonale (FEDR – POR) în valoare de ‪4.736.720 Euro.

Totodată, a fost vizionat și stadiul proiectului construire și dotare de ateliere, laboratoare și amfiteatru în cadrul Colegiului Tehnic Lațcu Voda (FEDR – POR), în valoare de ‪1.283.916 Euro. Concret, aici se va construi o clădire în care vor funcționa 3 laboratoare (proiectare CAD, textile, mecanică și măsurări), 3 ateliere (lăcătușărie, CNC, textile) și un amfiteatru și se vor dota atelierele și laboratoarele cu mobilier, scule, mașini, echipamente și software de specialitate.

Cei doi au inspectat și proiectul reabilitarea, extinderea și dotarea Grădiniței cu Program Normal „Luminița” (FEDR – POR), un proiect în valoare de ‪1.196.181 Euro

Prin acest proiect se vor reabilita corpurilor de clădire existente și se va extinde corpul B, se va asigura dotare cu echipamente didactice și nedidactice.

Totodată a fost vizitat proiectul revitalizarea Zonei de Agrement Urbane din Zona Lacului de Acumulare Siret-Rogojești, din Siret. Un proiect  FEDR – POR în valoare de ‪2.035.064 Euro. Aici se va  realiza extinderea suprafeței spațiilor verzi din orașul Siret cu o suprafață de 17.000 mp, iar spațiile verzi din proiect vor fi dotate cu mobilier urban și se vor crea facilități de agrement și petrecere a timpului liber pentru comunitate.

Gheorghe Flutur a declarat că orașul Siret este un mare șantier.

„Este meritul primarului Adrian Popoiu și al echipei sale, cu care și noi colaborăm foarte bine. Avem proiecte derulate împreună. Un primar gospodar, cu viziune, a reușit să atragă foarte multe fonduri europene. Astfel de primari merită toată aprecierea și sprijinul”, a conchis Flutur.