Dan Ioan Cușnir aduce noi acuze conducerii Primăriei Suceava: Au sperat să câștige electoral și din această pandemie și să se „autofelicite” pe banii sucevenilor, dar Curtea de Conturi a stabilit că achiziția aparaturii medicale pentru Spitalul Județean reprezintă doar o nouă încălcare a legii


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, a transmis, joi, printr-un comunicat de presă că verificările efectuate de Curtea de Conturi privind achizițiile în perioada de urgență de la Primăria Suceava nu au respectat legislația și că Spitalul Județean Suceava trebuia să facă aceste achiziții, iar municipalitatea ar fi putut contribui financiar transferând sumele de bani Consiliului Județean.

Vă prezentăm integral comunicatul de presă transmis de Dan Ioan Cușnir:

„Curtea de Conturi a stabilit că Primăria Suceava (adică cuplul Lungu/Harșovschi), nu a respectat procedurile legale când a achiziționat aparatură medicală pentru Spitalul Județean de Urgență Suceava. La fel cum NU a respectat procedurile în cazul Zonei de Agrement Tătărași, sau în cazul pasajului pietonal de sub podul de lângă Bazar, sau în cazul transferului activelor Termica, sau în cazul Zonei de Agrement din albia inundabilă a râului Suceava și multe altele, nerespectări de proceduri care i-au costat pe Suceveni multe milioane de euro. De fapt, achiziția aparaturii medicale pentru Spitalul Județean reprezintă doar o nouă încălcare a legii de către cuplul Lungu/Harșovschi, o nouă  năzdrăvănie electorală în speranța de a-i păcăli pentru a 5-a oară pe Suceveni.

În acest caz avem 4 fracturi comportamentale ale lui Ion Lungu: ilegalitatea, preamărirea de sine, imoralitatea și minciuna.

În primul rând ilegalitatea: procedura legală este clară. Primăria trebuia să vireze banii către Consiliul Județean iar acesta, prin rectificare bugetară, să îi vireze către Spitalul Județean. În final, Spitalul ar fi achiziționat aparatură de calitate, ventilatoare mecanice performante pentru terapie intensivă, NU ventilatoare cu performanțe slabe; Spitalul ar fi achiziționat un aparat pentru testare eficient, care să aibă incluse toate  kit-urile de colectare, de amplificare și de testare. Un aparat care are doar kit-urile de testare și nu le are pe cele de recoltare și de amplificare este inutil. Dar cum Ion Lungu crede că se pricepe la toate, a decis EL ce are nevoie Spitalul Județean în loc să lase specialiștii din Spital să facă achizițiile în mod legal dar și eficient.  

Ion Lungu nu are capacitatea lucrului în echipă, nu are încredere în deciziile specialiștilor, ci doar în ceea ce îi trece lui prin cap și această fractură comportamentală se numește preamărirea de sine. Pentru Ion Lungu „EU” este mai important decât „NOI”. Prin această achiziție a vrut să iasă în evidență EL, ca și cum donația ar fi fost din banii lui, nu ai Sucevenilor.

A treia fractură de comportament este imoralitatea. Un primar cu o minimă moralitate le-ar fi mulțumit Sucevenilor pentru că din taxele și impozitele Sucevenilor au fost bani în vistieria primăriei pentru aceste donații. Dar imoralul Ion Lungu a sperat să câștige electoral și din această pandemie și să se „autofelicite” el pe el, pe banii Sucevenilor. În general crizele provoacă panică iar când apare panica, apar întotdeauna imoralii care încearcă se se cățere pe valul de panică; Ion Lungu este unul dintre aceștia, un imoral care a încercat să se cațere pe valul de panică din Suceava și să câștige ca imagine electorală deoarece nu înțelege că „NOI” este întotdeauna mai important și mai puternic decât „EU”.

A patra fractură de comportament este minciuna: Ion Lungu minte când încearcă să se justifice cu explicații puerile „Consiliul Județean avea conducerea în spital”. În acele zile a avut loc o ședință de Consiliu Județean, prezidată de către vicepreședintele Viorel Seredenciuc deci Consiliul Județean era funcțional și capabil de operațiuni financiare și administrative.

Primăria Sucevei ar trebui să fie model de respectare a legii și a legislației cheltuirii banilor publici, adică a banilor din taxele și impozitele Sucevenilor. Ei le cer Sucevenilor corectitudine financiară dar tocmai ei sunt primii care desconsideră legea și cheltuie banii Sucevenilor pentru imaginea lor.

Mai este puțin până când Ion Lungu va înțelege că „Noi” este mai important și mai puternic decât „Eu”!”


Intră acum și în grupul de