Atent la emisiunile News Bucovina, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, dă replică deputatului PSD Alexandru Rădulescu: Este în perfect acord cu opiniile PNL!


Intră acum și în grupul de

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, deputat PNL de Suceava, a ținut să transmită o replică deputatului PSD Alexandru Rădulescu care a acordat, vineri, un interviu la Subiectul Zilei de la News Bucovina.

Astfel, ministrul a ținut să facă mai multe precizări la unele afirmații ale deputatului Rădulescu pe care le prezentăm integral:

„Și noi, sucevenii, la fel ca dumneavoastră, suntem ”stânjeniți” de activitatea pe care ați desfășurat-o în funcția de vicepreședinte al CJ Suceava. Așa este, ați fost o ”roată” a mecanismului care a blocat dezvoltarea județului în perioada 2012-2016. Nu o spun eu, o spune dumnealui.

        Mai mult, ca profesor, ar trebui să fiți stânjenit și de unele lacune (a se citi greșeli elementare de exprimare) pe care le aveți și pe care nu vrem să le transmiteți elevilor dumneavoastră, deoarece activitatea de deputat nu este ”acoperitoare” pentru experiența juridică. Nu te poți acoperi (înveli) cu mandatul de deputat și nu poți profesa după terminarea mandatului ca avocat sau consilier juridic. Din nou, nu am spus-o eu, o spune dumnealui. Specific faptul că nu mă refer la doamna Mirela Adomnicăi, despre care se discuta, să nu fiu acuzat de ”misoginie”(așa cum spune domnul Rădulescu)

         Nu pot trece cu vederea declarațiile inconștiente ale colegului meu deputat, prin care ne spune clar și răspicat faptul că starea de alertă este practic inutilă. Responsabilitatea ar trebui, în opinia dumnealui, să aparțină exclusiv cetățenilor, deoarece ”suntem adulți, nu suntem copii”. Domnule Rădulescu, Guvernul Liberal al României nu aruncă această responsabilitate doar pe umerii cetățenilor, așa cum ați face-o dumneavoastră. Este rolul și datoria autorităților să-i protejeze pe toți: pe copii, pe cei care nu au acces la informație, pe cei care nu înțeleg pericolul dar și pe toți cei care vor să se protejeze, inclusiv de iresponsabili cu funcții de decizie, așa ca dumneavoastră, care îndeamnă la anarhie. Îl somez public pe domnul Ioan Stan să confirme sau să se dezică de incitarea la nerespectarea regulilor pe care o promovează domnul Rădulescu.

          Referitor la faptul că m-ați acuzat din nou că aș fi ”patronat” un concert la evenimentul de deschidere a sezonului expozițional al Muzeului Național de Artă contemporană, reiterez faptul că Ministerul Culturii nu a contribuit financiar sau conceptual la organizarea acestuia și nici măcar nu am participat la acel concert. În schimb, am reușit, după 12 ani în care creatorii contemporani au fost ignorați de către Statul Român, să alocăm 2 milioane de lei pentru achiziția unor lucrări semnate de artiști plastici români, în activitate. Faptul că dumneavoastră continuați campania de dezinformare mă face să pun la îndoială capacitatea de înțelegere pe care o aveți sau buna-credință. Prefer să cred că nu este vorba de analfabetism funcțional, prin urmare mă voi vedea nevoit să vă solicit să demonstrați afirmațiile pe care le faceți într-un cadru legal. Experiența dumneavoastră juridică ”acoperitoare”, acumulată în cei aproape 4 ani de mandat, va da în sfârșit roade!”

subiectul zilei – fără perdea de fum

Este sau nu este pregătit PSD Suceava să intre în luptă dreaptă pentru câștigarea CJ – deputatul PSD Alexandru Rădulescu

Gepostet von NewsBucovina.ro am Donnerstag, 25. Juni 2020

Intră acum și în grupul de