Liderul ALDE Suceava, Octavian Ilisoi: În așa zisul program PNL de relansare economică nu este prevăzută nici o măsură care să atingă economia reală. Vor fi sprijinite doar firmele cu capital străin așa cum și în prezent sunt favorizate doar multinaționalele


Intră acum și în grupul de

Președintele ALDE Suceava, Octavian Ilisoi, a apreciat, joi, că așa numitul Plan de relansare anunțat de Guvernul PNL este doar un program electoral, frumos colorat, dar fără nicio perspectivă pentru români și suceveni.

„Ceea ce s-a prezentat nu e niciun fel de program de relansare economică, ci un program electoral, destul de slab, pe care PNL îl anunță înainte de începerea campaniei electorale”, a spus Ilisoi.

El a arătat că așa numitul program are prevederi pe care PNL le contesa când era în opoziție, dar acum preia ceea ce propunea Guvernul PSD-ALDE, dând ca exemplu Fondul de Investiții și Dezvoltare.

Mai mult, liderul ALDE Suceava consideră că proiectele de infrastructură de transport prevăzute în program sunt cele pe care guvernarea PSD-ALDE le-a început și pe care ministrul liberal al Transporturilor le-a blocat și nici măcar nu sunt incluse toate proiectele lansate de Guvernul PSD-ALDE.

Octavian Ilisoi a spus că Guvernul PNL nu înțelege că firmele românești au nevoie de nevoie de capital acum nu pot aștepta până în 2025 sau 2030 când speră ei că o să vină banii de la UE.

El a subliniat că IMM Invest a pus cruce întreprinderilor mici și mijlocii românești pentru că PNL și președintele Klaus Iohannis au lăsat băncile să decidă cine primește credit, nu au impus criterii clare de atribuire a împrumuturilor, au exclus tocmai companiile afectate de criză, iar garanția guvernamentală nu valorează nimic în fața băncilor.

Octavian Ilsoi a mai arătat că nu este prevăzută nici o măsură care să atingă economia reală și că vor fi sprijinite doar firmele cu capital străin așa cum și în prezent sunt favorizate doar multinaționalele.

El a explicat că de la începutul stării de urgență au fost deschise doar magazinele cu capital străin, în timp ce magazile cu capital românesc au fost închise, iar acum se continuă aceeași politică, în special în zona HORECA unde activează peste 95 la sută din firme cu capital autohton.

Liderul ALDE Suceava a apreciat că sloganul liberal „Prin noi înșine!” este păstrat doar de ALDE pentru că PNL a devenit un partid populist, fără soluții, fără idei și fără să pună în prim plan interesul național.


Intră acum și în grupul de