Acasă Politica Mircea Geoana pune mare pret pe oamenii de varsta a III-a

Mircea Geoana pune mare pret pe oamenii de varsta a III-a


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PSD a ajuns sâmbătă seara şi la Vatra Dornei, unde s-a întâlnit cu pensionari care sunt la tratament în staţiune. El le-a promis acestora că dacă va ajunge preşedinte al României va înfiinţa un aşa numit Consiliu Consultativ al vârstei a treia care să funcţioneze pe lângă Preşedinţie, scopul declarat fiind acela de a avea legătura directă cu persoanele de vârsta a treia.

Mircea Geoană a fost întâmpinat în Vatra Dornei, în faţa bazei de tratament, de peste o mie de pensionari care i-au cerut autografe şi au făcut fotografii cu acesta. El le-a transmis acestora că întotdeauna a fost alături de persoane de vârsta a treia şi că au în el un prieten adevărat. Geoană a reamintit că din 2006, când PSD a lansat programul „România socială”, a fost lansat proiectul legii prin care punctul de pensie reprezintă 45 % din salariul mediu brut, legea fiind adoptată în 2007 şi a subliniat că la acea vreme cel care „a ridicat vocea” şi a încercat să opună tinerii pensionarilor, spunând că nu sunt bani la buget când România mergea bine, a fost actualul preşedinte.



„Dumnezeu e acolo sus şi ne judecă de modul cum tratăm noi părinţii şi bunicii noştri”, a mai spus Mircea Geoană care a menţionat că până la sfârşitul acestui an va fi adoptată o lege a pensiilor „mai dreaptă” prin care pensiile mici să fie mai mari şi să beneficieze de un anumit sprijin şi cei care au lucrat la CAP, sau pentru mamele care nu au muncit dar au crescut copii.

El a mai apreciat că proiectul propus de PDL prin care se schimbă mecanismul de calcul al pensiei în care punctul de pensie va fi corelat cu inflaţia este „o păcăleală” şi a arătat că în câţiva ani România va adera la euro, iar în spaţiul euro inflaţia este de 1-2 la sută. „Dorim să creştem pensiile de modul cum creşte economia”, a mai spus liderul PSD.

La final liderul PSD a ţinut să le amintească celor prezenţi că este imoral ca pensionarii să nu poată fi ajutaţi de stat să beneficieze de bilete de tratament şi a spus că va acţiona pentru ca aceştia să găsească bilete de tratament oricât de mare e criza. El a mai spus că va propune şi un cod al vârstei a III-a în care să fie incluse toate drepturile pensionarilor şi că dacă va fi ales preşedinte va înfiinţa la Preşedinţie un Consiliu Consultativ al vârstei a treia, „dincolo de guverne, parlament, dincolo de partide”, pentru a fi în legătură directă cu pensionarii.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version