Liderul grupului care luptă pentru desființarea depozitului de deșeuri din Pasul Mestecăniș, Aristide Maxim, este candidatul Partidului Verde pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava

Aristide Maxim, liderul grupului care luptă împotriva deschiderii depozitului  de deșeuri din Pasul Mestecăniș este candidatul Partidului Verde Suceava la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, a anunțat liderul PV Suceava Dan Acibotăriță.

Potrivit acestuia, Aristide Maxim a demonstrat că are câteva calități pe care unii politicieni suceveni care hotărăsc soara le-au îngropat.

„Iubește natura, luptă pentru ea, nu-și dorește acea groapă de gunoi pe vârful Mestecăniș, acea rușine națională, gândește verde, este un adevărat ecologist și este un om pentru oameni. În cadrul proiectelor de dezvoltare cu adevărat ale județului, dl. Aristide Maxim le-a introdus și pe cele care stopează furtul pădurii”, a adăugat Acibotăriță.  

El a amintit că Partidul Verde este singurul partid politic din România, membru al Verzilor (Ecologiștilor) Europeni.

„Verzii sunt preocupați de protecția oamenilor și a mediului înconjurător, de drepturile animalelor și de salvarea naturii, oferind soluții economice durabile la marile probleme ale economiei și societății contemporane, supuse unor pericole :

 tehnologice, industrie amenințătoare la adresa resurselor naturale epuizabile.

 patrimoniului cultural și al mediului, cu efecte nefaste precum: poluarea, schimbările climatice, distrugerea stratului de ozon, încălzirea globală.

 economice: consumerism, capitalism ultraliberal, criză financiară.

 sociale: egocentrism, lăcomie, creșterea infracționalității.

 politice: extremism, populism, corupție, pierderea încrederii cetățenilor în democrație și în instituțiile statului de drept”, subliniază liderul PV Suceava.

El a menționat că Partidul Verde este unicul partid verde-ecologist din România care menține legături strânse cu verzii din Europa.

„Restul partidelor care se pozează în descoperitorii adevărului verde, doar în preajma alegerilor, sunt trecuți pe lista impostorilor. Românii sunt prea inteligenți pentru a cădea în capcana Partidului Ecologist din România care se știe că este un partid balama al PSD-ului și al vechilor PDL-iști. PER-ul nu are identitate verde, el este un amestec de ideologii și interese”; a conchis Dan Acibotăriță.