Sustinatorii suceveni ai lui Traian Basescu au participat la mitingul electoral de la Iasi


Intră acum și în grupul de

Peste 30.000 de membri și simpatizanți ai PD-L, din care aproximativ un sfert au fost membri ai PD-L din județul Suceava, au participat duminică la cel mai mare miting electoral din Moldova pentru susținerea lui Traian Băsescu la cel de al doilea mandat consecutiv de președinte al României.

Pe un frig pătrunzător, democrat-liberali din Suceava, Iasi, Neamț, Vaslui, Bacău și Botoșani îmbrăcați cu geci de culoare portocalie și având fulare, și șepci cu însemnele partidului, au ocupat până la refuz piața centrală a municipiului Iași așteptând sosirea președintelui Traian Băsescu. Cei peste 6000 de PDL-iști suceveni s-au poziționat în dreapta pieței, având în mijlocul lor mai mulți directori de servicii descentralizate și o parte dintre parlamentarii de Suceava, cu bannere și pancarde pe care scria ”Bucovina votează Băsescu”, ”Băsescu pentru Fălticeni”, ”Suceava votează Băsescu” și ”Tineretul suceavean îl votează pe Traian!”.

De altfel, delegația de la Suceava ”a luat fața” până și a organizatorilor reușind să posteze un mash de proporții considerabile pe care scria ”BUCOVINA votează BĂSESCU” și două steaguri portocalii chiar pe hotelul Unirea, în fața căruia a avut loc manifestarea, la penultimul etaj al clădirii, putând fi văzut de toată lumea prezentă.

Tot Bucovina e…fruntea

Până la momentul mult așteptat, cei prezenți s-au putut delecta cu un spectacol de excepție oferit de Ansamblul “Ciprian Porumbescu” din Suceava, alături de care au evoluat cântăreții de muzică populară Margareta Clipa, Laura Lavric și Pamfil Roată. De altfel, muzica populară interpretată pe scenă a fost de natură a-i ține ”în priză” pe susținătorii președintelui Traian Băsescu până când acesta avea să urce pe scenă. Programul a fost finalizat însă de unul dintre interpreții cu care președintele a ”defilat” și în anul 2004, Aurel Tamaș, care i-a încurajat pe cei prezenți să meargă și să-l voteze pe Băsescu, acesta fiind în opinia îndrăgitului interpret de muzică populară, cea mai bună alegere pentru România. ”Nu mai este cale de întors!”, a spus la final Aurel Tamaș.

Gheorghe Flutur – atac la baionetă la PSD și Mircea Geoană
Liderul organzației județene Suceava a PD-L, Gheorghe Flutur, a fost unul dintre cei trei lideri naționali ai partidului care au vorbit oamenilor despre ce a făcut până acum Traian Băsescu și mai ales de ce trebuie acesta votat pentru cel de al doilea mandat consecutiv. Flutur a mai adus în discuţie și importanța referendumului care se desfășoară în aceeași zi cu alegerile prezidențiale, explicând că un Parlament unicameral și un număr redus de parlamentari ar conduce la o mai bună gestionare a problemelor. Flutur l-a criticat extrem de dur pe candidatul PSD la președinția României spunând că în realitate acesta nu e altceva decât o copie palidă a dorinței fostului președinte Ion Iliescu de a recâștiga fotoliul de la Cotroceni.

În plus, liderul de la Suceava le-a cerut celor prezenți la Iași să nu uite cine sunt cei din spatele lui Geoană, adică lideri cu o imagine și un trecut dubios, cum ar fi Marian Vanghelie, Viorel Hrebenciuc sau Adrian Năstase. ”Mircea Geoană este un fel de păpușă Matrioshka, care, atunci când o desfaci prima dată, dai de Ion Iliescu, apoi când mai desfaci una dai de Adrian Năstase, după care dai de Marian Vanghelie și tot așa”, a conchis în aplauzele mulțimii Gheorghe Flutur.

Traian Băsescu – capitanul care a promis că va scoate vasul ROMANIA din furtuna crizei economice

Președintele României, Traian Băsescu și-a făcut apariția pe scena de la Iași exact la momentul culminant al acțiunii fiind întâmpinat de urale și scandări îndelungi. El le-a vorbit oamenilor despre necesitatea continuării reformei pe care a inițiat-o în urmă cu cinci ani și a pus un accent deosebit pe dorința cercurilor de interese în care se învârt ”mogulii media” din București de a pune mână pe cât mai multe dintre bogățiile țării. El a spus că patronii a două dintre televiziunile centrale, Sorin Vântu și Dan Voiculescu i-au cerut în schimbul unei imagini bune, Poșta Română, primul dintre ei, respectiv minele de sare din România, cel de al doilea.

Președintele a mai spus că orașul Iași înseamnă foarte mult pentru el pentru că aici ”am învățat să-i respect și să-i iubesc” pe Mihai Eminescu, Ștefan cel Mare și Alexandru Ioan Cuza și și-a exprimat speranța că pe 24 ianuarie 2010 va putea sărbători alături de ieșeni cel de al doilea mandat al său și continuarea reformelor în țară. Un punct interesant în discursul lui Băsescu a fost acela în care a spus că este suficient de conștient de faptul că România e în criză și că foarte mulți români o duc extrem de greu, însă a explicat că pe toată perioada în care a fost comandant de navă ”am știut să scot vasul din furtună și așa cum am ținut mâna ferm pe timonă când era furtună, așa voi face și în continuare și vă promit că vom ieși din criză în trimestrul al doilea al anului viitor”.

Șeful statului s-a dezbrăcat la un moment dat de haina pe care o purta și a rămas în fața mulțimii doar în cămașă și pulovăr. La final, acesta i-a prezentat pe rând pe toți cei care formează echipa sa și s-a oprit în special la Gheorghe Flutur cu care, a spus Băsescu, ”am o problemă. Mi-a cerut să facem această întâlnire la Suceava, ca să nu o supăr pe soacra mea (părinții soției președintelui sunt din Suceava-n.n.). I-am promis că voi veni la Suceava la turul II, dacă bineînțeles va fi un tur doi”. Traian Băsescu a dat la final autografe și a coborât în mijlocul oamenilor din piața centrală pentru binecunoscuta ”baie de mulțime”.

Evenimentul s-a încheiat cu un concert al celor de la VOLTAJ, la care a fost prezentă și fiica cea mică a președintelui, Elena Băsescu (EBA).


Intră acum și în grupul de