Norica Nicolai sustine ca Romania e izolata pe plan european (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

România nu are un cuvânt nici în ceea ce priveşte viitorul preşedinte al UE, nici a Înaltului reprezentant al UE, dar nici şansa de a obţine un post de comisar care să fie util şi reprezentativ României, a declarat eurodeputatul liberal Norica Nicolai, care a ridicat duminică la Suceava problema izolării ţării noastre în plan european din cauza crizei politice interne.

Europarlamentarul PNL este de părere că România nu va beneficia de un portofoliu important din cauza încăpăţânării Guvernului de a insista pe propunerea cu Dacian Cioloş la Agricultură, în condiţiile în care preşedintele CE, Jose Manuel Barroso a trimis în urmă cu zece zile o scrisoare în care s-au solicitat trei nume pe trei domenii de competenţă pentru a fi avute în vedere în desemnarea comisarului european.

„Nu avem nici o şansă de a obţine portofoliul Agriculturii. Ca atare vom risca să luăm ceea ce rămâne de la o masă în care toată lumea doreşte portofolii reprezentative. Domnul Cioloş, nefericitul, face figuraţie la Bruxelles încercând să explice că e soluţia europeană pentru Agricultură. Cred că dacă preşedintele va opta şi Guvernul va opta pentru a-l susţine în continuare pe domnul Cioloş, vom ajunge nici măcar la multilingvism, ci la Egalitate de şanse între bărbaţi şi femei”, a spus Norica Nicolai.

Ea a apreciat însă că singura şansă pentru România să obţină un portofoliu important este nominalizarea pentru funcţia de comisar a rectorului Universităţii Babeş-Bolyai, Andrei Marga, pentru Educaţie. „Este un om cu deschidere europeană, este un om de anvergură”, a spus europarlamentarul liberal, subliniind gravitatea faptului că în momentul de faţă România nu mai reprezintă nici măcar o voce minimală în demersul european.


Intră acum și în grupul de