PNL se asteapta la o criza alimentara majora


Intră acum și în grupul de

„Prevedem, în următoarea perioadă, o criză alimentară majoră”, a declarat duminică la Suceava, viceliderul PNL, eurodeputatul Norica Nicolai, care a arătat că formaţiunea liberală propune pentru următoarea perioadă reducerea TVA, într-o primă fază la produsele alimentare, dar şi la produsele agricole autohtone, în vederea stimulării producţiei. „Credem că reducerea TVA la produsele agricole autohtone, nu la cele din import, ar putea stimula creşterea producţiei în România”, a spus Nicolai.

Ea a precizat că a avut discuţii la Bruxelles pe această temă cu comunitatea patronatelor din Agricultură şi că se încearcă acum ca prin aceste patronate să se aloce fonduri europene mari pentru reabilitarea terenurilor agricole şi a sistemului de irigaţii.

Europarlamentarul PNL a mai menţionat că în ultima vreme au fost înregistrate solicitări de arendare sau cumpărare de terenuri agricole în România de către chinezi. „China ştie clar că viitoarea perspectivă este o criză alimentară majoră, ori România nu este pregătită în nici un fel să-i facă faţă”, a conchis Norica Nicolai.


Intră acum și în grupul de