Acasă Politica Mirza sustine ca fraudarea alegerilor se face cu „complicitatea totala” a prefectului...

Mirza sustine ca fraudarea alegerilor se face cu „complicitatea totala” a prefectului judetului (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Listele cu preşedinţii secţiilor de votare în toate localităţile sucevene sunt cu membri ai PD-L”, a afirmat vineri preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, senatorul Gavril Mîrza, care a arătat că aceştia au demisionat „formal” din partid şi sunt instruiţi de PD-L cum să procedeze la alegeri. Liderul social-democraţilor suceveni susţine că semnele fraudării alegerilor prezidenţiale de PD-L „sunt evidente”, exemplificând şi cu faptul că în municipiul Suceava majoritatea preşedinţilor secţiilor de votare sunt angajaţi ai Primăriei sau ai Consiliului Judeţean.

Potrivit lui Mîrza, PD-L are liste cu persoanele care votează cu PD-L sau cu PSD, iar în cazul persoanelor despre care se ştie că votează cu PD-L li se vor da, cu complicitatea preşedinţilor secţiilor de votare, câte trei buletine de vot pentru alegerea preşedintelui, acestea urmând să fie introduse şi în urnele pentru referendum, iar celor de la PSD, pe buletinul de vot pentru alegerea preşedintelui va mai fi pusă o ştampilă cu menţiunea „Votat” astfel încât votul să fie nul.



Senatorul sucevean a mai spus că PD-L are o „experienţă bogată” la alegerile europarlamentare, printre preşedinţii secţiilor de votare aflându-se chiar foşti reprezentanţi ai PD-L în acele secţii de votare la alegerile europarlamentare. „Facem acum o analiză a tuturor acestor situaţii pentru a putea să depunem contestaţii”, a spus preşedintele PSD Suceava.

El a mai arătat că din informaţiile pe care le are, preşedinţii secţiilor de votare trebuie să aibă şi un tabel cu zece votanţi, inclusiv cu codul numeric personal, pentru a se putea frauda votul acestora.

Preşedintele PSD Suceava a mai declarat că are informaţii că pădurarii promit că vor oferi fiecărei familii câte doi metri cubi de lemn de foc în schimbul voturilor în favoarea PD-L.

Mîrza consideră că aceste acţiuni nu se pot face fără „complicitatea totală” a prefectului care „nu a făcut nici un gest de echidistanţă politică”.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version