Cușnir propune pasaj rutier subteran pe sub strada Nicolae Bălcescu și extinderea pietonalului: Pasajul subteran, pasajul suprateran sau parcarea supraetajată nu sunt nave cosmice, ci lucruri banale

Președintele organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, candidat la funcția de primar,  propune extinderea zonei centrale prin realizarea unui pasaj rutier în zona străzii Nicolae Bălcescu, legătura cu Parcul Șipote să fie realizată printr-un pasaj suprateran, iar în zona parcării dintre blocuri din zona Curții Domnești să fie construită o parcare supraetajată.

Cușnir a spus că viziunea despre centrul civic al Sucevei va fi pusă în practică după un concurs între arhitecți, dar că sunt mai multe soluții pe care le îmbrățișează unii specialiști.

El a explicat că în prezent Casa de Cultură cu actuala esplanadă este un centru mult prea mic pentru un oraș capitală de județ.

Potrivit lui Cușnir, pe sub actuala stradă Nicolae Bălcescu se poate construi un pasaj subteran.

„Mașinile vor circula de la sensul giratoriu din centru spre Teatrul Matei Vișniec prin pasaj subteran. Astfel, actuala esplanadă va putea fi prelungită spre zona Adam și Eva”, a spus Cușnir.

El a mai declarat că strada dinte Liceul de Artă și până la Autogară va deveni pietonală astfel încât noua zonă pietonală a Sucevei va cuprinde și parcul din zona Curții Domnești.

Între esplanadă și Parcul Șipote va fi construită o pasarelă astfel încât să nu mai fie trecere pentru pietoni și se va face facil legătura spre Cetatea de Scaun.

Conferința de presa in centrul Sucevei

Dan Ioan Cusnir – conferința de presa in parc

Gepostet von NewsBucovina.ro am Mittwoch, 5. August 2020

El a subliniat că este o propunere făcută de specialiști și că va fi lansat un concurs de soluții, iar sursa de finanțare este aceeași pe care o au toate orașele din țară care au realizat asemenea investiții.

„Nu vorbim de nave cosmice, ci de lucruri banale. Pasarela este un lucru banal, pasajul este un lucru banal, parcarea supratetajată este un lucru banal. Ni se par nouă nave cosmice pentru că nivelul așteptărilor noastre este foarte scăzut. Este momentul să avem așteptări mari de la administrație”, a spus Cușnir.

El a mai declarat că în spatele blocului din zona Curtea Domnească este o parcare, iar acea zonă se pretează pentru construcția unei parcări supraetajate care va avea acoperiș „verde”.

Întrebat de ce nu s-au făcut asemenea investiții până acum, Cușnir a răspuns că actuala administrație nu a avut viziune și nu a înțeles din timp că numărul mașinilor va crește de 10 ori și nici ceea ce își doresc sucevenii pentru că habar nu au ce se mai întâmplă în stradă.

loading...