Cătălin Nechifor: Când celor din PSD le pleacă primari pe capete la PNL nu cred că vor să vadă și câți parlamentari au mai rămas. Probabil că vor face din nou răzgândeala deja proverbială și cu moțiunea de cenzură


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele național al Pro România, deputatul de Suceava Cătălin Nechifor, a apreciat, luni, că după ce în urmă cu jumătate de an parlamentarii PSD au votat „cu sârguință” actualul Guvern PNL în condițiile în care parlamentarii liberali erau în carantină, acum liderul PSD amenință cu moțiunea de cenzură deși nu are niciun interes să o depună pentru că știe că nu va obține voturile necesare.

Nechifor susține că în cancelariile politice de la București, se caută idei de campanie, se orchestrează atacuri la contracandidați, se încearcă „să se schimbe pe ici pe colo și anume în punctele esențiale”.

„Marcel Ciolacu, liderul PSD anunță de vreo 4 luni că e pregătit să depună moțiune de cenzură la adresa cabinetului Orban, asta în condițiile în care acum 6 luni i-a votat cu sârguință pe liberali, pentru interesul național, taman atunci când peneliștii au lipsit pe capete de la votarea propriului lor cabinet, fiind carevasăzică în izolare de Covid”, a spus Nechifor.

El crede că acum Ion Luca Caragiale n-ar fi avut nicio șansă de afirmare literară acum când viața bate filmul și comportamentul celor care conduc PSD e strict legat de interesul lor personal, de a fi aleși în structurile lor de conducere și nu are nici în clin, nici în mânecă cu pandemia, criza economică, șomajul galopant sau deschiderea anului școlar.

„Problema majoră a lui Marcel Ciolacu și a PSD-ului este „armetica” cum ar spune secretarul lor general, Paul Stănescu. Nu cred că sunt chiar atât de interesați să se numere acum și în Parlament, în prag de alegeri locale, taman când le pleacă pe capete primari la liberali. În Suceava sunt vreo 12 după știința mea”, a spus deputatul Pro România.

El a spus că acum e, într-adevăr,  greu pentru cei din PSD să numere acum și senatorii și deputații, când în 2016 a obținut  46% din voturi, ari în 2020 va lua maxim 27%.

„Practic vreo 100 de aleși nu-și vor mai regăsi numele în mandatul parlamentar următor și dau tot exemplul Suceava, unde din 8 parlamentari vor rămâne cu maxim 4, din care unul, locul 2 la deputați, e deja arvunit unui alt partid”, a menționat Nechifor.

Potrivit acestuia, la votul pe moțiunea de cenzură, dacă PSD o va depune, e posibil ca în loc de 233 de voturi să găsească vreo 150, și restul biluțe din gumă de mestecat sau paracetamol.

„Sau mai bine nu o mai depun și fac din nou răzgândeala deja proverbială că nu votează starea de urgență dar până la urmă au votat, că nu votează legea carantinei, dar au mai modificat pe ici pe colo și și-au dat într-un final votul”, a conchis Nechifor.


Intră acum și în grupul de