PSD Suceava acuza grave nereguli la procesul de vot


Intră acum și în grupul de

Organizaţia judeţeană a PSD Suceava a sesizat mai multe incidente electorale printre care turism electoral, propaganda electorală în zona secţiilor de votare sau că autorităţile locale le indică alegătorilor cu cine ar trebui să voteze. Conform unui comunicat al social-democraţilor suceveni, în comuna Vadu Moldovei, la secţia cu numărul 601 se poate vorbi că a fost favorizat turismul electoral prin transportarea cetăţenilor la vot cu autoturisme, iar în oraşul Broşteni, la secţia nr. 131, în jurul orei 10, reprezentantul UDMR, Camelia Ilişescu a părăsit secţia de votare şi a plecat cu autoturismul pentru a aduce la vot cetăţenii.

Totodată, în comuna Mălini, la secţiile 438, 439, 440, 441, 442 şi 443, unii dintre membrii secţiilor de votare fac propagandă electorală indicând alegătorilor pe cine să voteze.

PSD Suceava mai sesizează în comunicat că în comuna Dărmăneşti, la secţia nr. 303, primarul şi viceprimarul comunei transportă cu autoturismele cetăţenii la secţiile de vot şi stau în perimetrul acestora indemnându-i să voteze cu un anume candidat, iar în comuna Horodnic de Jos, la secţia 400, viceprimarul şi un consilier comunal se află în imediata apropiere a secţiei de vot, împărţind plicuri cu facturi R.D.S. şi sugerează alegătorilor cu cine să voteze.

PSD Suceava mai arată că la Şcoala Generală nr. 6, din cartierul sucevean Burdujeni, la secţia 55, „deputatul Ioan Balan face campanie pentru PDL”, iar în comuna Râşca, Adrian Artene, proprietar al fabricii de cherestea din localitate a organizat transportul unui grup de votanţi către secţia de votare nr. 601 din comuna Vadu Moldovei, cu trei autoturisme.

În comunicatul PSD Suceava se mai arată că în comuna Slatina, primarul este prezent în faţa secţiei de votare şi dispune cetăţenilor cu care candidat să voteze, iar în cabinele de vot intră câte două persoane.


Intră acum și în grupul de