Nechifor(Pro România): Ciolacu a ajuns să convoace sesiune extraordinară doar ca să-și poată deconta parlamentarii PSD transportul și diurna pentru participarea la Congresul PSD


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele național al Pro România, deputatul de Suceava Cătălin Nechifor, a apreciat, marți, că președintele interimar al PSD și în același timp președinte al Camerei Deputaților a convocat sesiune extraordinară a Parlamentului doar pentru ziua de 20 august, atunci când ar urma să fie citită moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Ludovic Orban, guvern pus în funcție tot cu voturile PSD întrucât parlamentarii liberali erau în carantină.

„PSD pare, dar doar pare, decis să dea guvernul Orban jos, pe care tot ei l-au pus în luna martie, la solicitarea președintelui Iohannis, atunci când niciun penelist nu a venit la vot, fiind suspecți de Covid19”, spune Nechifor.

El se întrebă cât de rău a putut să ajungă Marcel Cioacu, președintele PSD, să convoace sesiune extraordinară doar că să aibă motiv oficial să-și deconteze parlamentarii PSD transportul și diurna pentru participarea la Congresul de alegere a președintelui partidului.

„Altfel nu pot înțelege decizia de a convoca o sesiune pentru o singură zi, doar ca să citești moțiunea de cenzură, care zic ei că se va dezbate, eventual, în sesiunea ordinară din septembrie”, a adăugat Nechifor.

El a menționat că, practic, aleșii neamului se vor deplasa la București joi, vor asista la o ședință comună a Parlamentului cu miza doar pentru alegerile interne din PSD, vor participa vineri la ședințele informale de zi la partid și de noapte la terasele ferite de ochii opiniei publice, în care se vor negocia la sânge funcțiile politice naționale, urmând ca sâmbătă, pe 22 august, să-și „aleagă” noul conducător al partidului.

„Toată afacerea asta ar costa vreo 20 de mii de euro. Un mizilic! Dar care vine, nu pleacă! Asta în condițiile în care PSD a primit oficial o subvenție de la stat de 3 milioane de lei, adică vreo 600 mii Euro”, a concluzionat Nechifor.


Intră acum și în grupul de