PSD Suceava reclama „dimensiunea de neconceput” a turismului electoral in judet (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În urma primului tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, PSD-iştii suceveni au constatat că în judeţ turismul electoral s-a practicat „la scară şi dimensiuni de neconceput”.

Liderul Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD a reclamat luni „forţa, organizarea şi dimensiunea” turismului electoral din judeţ, exemplificând cu o situaţie înregistrată duminică seara în localitatea Ipoteşti unde 150-200 de maşini cu numere de înmatriculare din aproape toate judeţele ţării se aflau pe toate uliţele şi cărau oameni la vot. El a mai spus că foarte multe deplasări ale unor persoane între localităţi din judeţ nu se justificau.

Potrivit lui Mîrza locţiitorul unei secţii speciale din comuna Vadu Moldovei a arătat într-un proces verbal că la această secţie au venit la un moment dat cu un autocar un număr de 64 de persoane, din care 36 din Râşca şi 28 din Fălticeni şi care au dorit să voteze în acelaşi timp, ceea ce a ridicat suspiciuni membrilor biroului secţiei de votare. Locţiitorul din acea secţie mai arată că persoanele care au votat în secţia specială au plecat apoi înapoi se localităţile de domiciliu.

Mîrza s-a întrebat care a fost rostul acestei deplasări şi dacă persoanele respective au mai votat şi în alte localităţi.

PSD Suceava a depus plângere penală faţă de proprietarul unei firme din comuna Râşca, Adrian Artene, simpatizant PD-L, care a transportat cu mai multe maşini, persoane din Râşca pentru a vota în Vadu Moldovei.

Totodată, PSD Suceava a mai sesizat că în gara Iţcani se distribuiau ţigări pentru a se vota în favoarea lui Traian Băsescu, că în mai multe secţii de votare din Slatina şi Mălini alegătorii intrau câte doi în cabina de vot, sau că la Rădăuţi, cu maşina Primăriei erau duşi cetăţeni la vot.


Intră acum și în grupul de