Dan Ioan Cușnir, primul candidat care anunță că a semnat angajamentul transmis de Consiliul Județean al Elevilor Suceava


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, candidat la funcția de primar al Sucevei, a anunțat, joi, printr-un comunicat de presă, că salută inițiativa Consiliului Județean al Elevilor Suceava și a semnat acest angajament imediat ce i-a fost remis pentru că toate solicitările elevilor trebuie să fie îndeplinite de primar.

„Solicitarea Consiliului Județean al Elevilor Suceava este firească și vine pe fondul unor mari carențe de comunicare între autoritatea locală și elevi. Numai în municipiul Suceava avem numeroase situații în care Primăria a refuzat pur și simplu să susțină nevoile elevilor, de la asigurarea unui transport școlar gratuit pentru toți elevii care studiază în municipiul Suceava până la finanțarea unor deplasări în țară sau străinătate a elevilor care au câștigat concursuri școlare, situații care nu trebuie să se mai repete”, a arătat Cușnir.
El susține că elevii din zona metropolitană nu trebuie să fie discriminați pentru că nu locuiesc în municipiul Suceava și vor fi sprijiniți să studieze pentru că un oraș care refuză să atragă tineri la studii este un oraș fără viitor.

„Mă angajez să susțin și ca toți elevii care obțin rezultate la concursuri școlare să aibă posibilitatea să participe la etapele superioare ale acestora, fie în țară sau în străinătate”, a menționat Cușnir.

El a adăugat că dezvoltarea infrastructurii școlare și dotarea unităților școlare din municipiu va fi întotdeauna o prioritate și nu vor mai exista investiții în acest domeniu care să treneze pentru că nu este posibil ca o investiție într-o grădiniță să nu fie finalizată după 11 ani, așa cum se întâmplă cu Grădinița „Mihai Eminescu”, sau un spațiu necesar învățământului de performanță de la Colegiul Național „Petru Rareș” să fie abandonat.

„Nu vor mai exista discursuri fără conținut cu care s-au obișnuit elevii și profesorii la „maratonul de imagine” făcut de actualul primar la deschiderea anului școlar, dar mă voi asigura că educația elevilor suceveni este realizată în cele mai bune condiții pentru a genera performanță”, se arată în finalul comunicatului semnat de Dan Ioan Cusnir, candidat pentru functia de primar al Sucevei.


El a adăugat și o fotografie când semna angajamentul solicitat de Consiliul Județean al Elevilor Suceava.


Intră acum și în grupul de