Deputatul Dumitru Mihalescul îi cere ministrului Dezvoltării să spună ce demersuri concrete trebuie să întreprindă tânărul primar din Rădăuți pentru a putea beneficia cât mai curând de finanțările guvernamentale și a demara modernizarea străzilor din municipiu


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul l-a întrebat pe ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, când se începe finanțarea și care sunt modalitățile prin care o autoritate publică locală poate să obțină fonduri pentru reabilitarea zonei istorice.

El arată că la 1 iulie 2020, Guvernul PNL a lansat cel mai puternic plan de investiții și de relansare economică din ultimii 30 de ani, care conține investiții publice de zeci de miliarde de euro, în special la nivelul comunităților locale și al infrastructurii mari.

„Unul dintre obiectivele asumate de Partidul Național Liberal în cadrul componentei ”dezvoltare locală” îl reprezintă reabilitarea a sute de monumente istorice, clădiri aparținând patrimoniului cultural și sedii administrative ale unor instituții. Această componentă investițională este deosebit de importantă pentru municipiul Rădăuți, în condițiile în care centrul orașului este dominat de clădiri istorice, care în timpul administrațiilor conduse de PSD nu au beneficiat de suficiente lucrări de reabilitare/renovare deși valoarea culturală și istorică a acestora este una inestimabilă”, arată deputatul liberal.

În condițiile în care din municipiul Rădăuți este condus de o administrație liberală care și-a propus multiple proiecte investiționale pe termen scurt și mediu el îi cere ministrului să precizeze când va fi deschisă această linie de finanțare pentru administrațiile publice locale în privința acestui program de 2 miliarde de lei.

Totodată, el cere și ce demersuri concrete trebuie să facă autoritățile administrației publice locale pentru a fi incluse în acest program.

„Având în vedere precaritatea străzilor din Municipiul Rădăuți și finanțarea uriașă pe care Guvernul PNL o asigură autorităților locale pentru acest tip de investiții, vă rog să precizați ce demersuri concrete trebuie să întreprindă tânărul și proaspătul primar al Municipiului Rădăuți pentru a putea beneficia cât mai curând de finanțările guvernamentale și a demara modernizarea străzilor din municipiu”, a mai cerut Mihalescul.


Intră acum și în grupul de