Liderii PMP și PNL Suceava au convenit să constituie majorități în mai multe localități din județ. Marian Andronache: Trebuie să trecem peste orice orgoliu politic, suntem partide de dreapta, populari europeni


Intră acum și în grupul de

Președintele PMP Suceava, viceprimarul în exercițiu al municipiului Suceava Marian Andronache, a declarat pentru News Bucovina că în urma discuțiilor purtate vineri cu președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, în prezența liderului național al PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, PMP și PNL vor constitui majorități în mai multe localități din județ.

Potrivit acestuia se pot constitui astfel de majorități în circa 20 de localități din județ și că în unele PNL va obține viceprimarul, iar în altele va fi susținut candidatul PMP.

El nu a putut preciza numărul de viceprimari din județ pe care ar urma să îl obțină fiecare formațiune politică în urma acestei înțelegeri.

„Trebuie să trecem peste orice orgoliu politic, suntem partide de dreapta, populari europeni. Majoritățile acestea se pot închega foarte ușor și nu văd de ce s-ar proceda altfel”, a spus Andronache.

Președintele PMP, Eugen Tomac, care a fost prezent la negocieri, declarase vineri, înainte de discuție, că  propunerea pe care PMP a făcut-o PNL, de a crea majorități de dreapta acolo unde există posibilitatea,  este una care trebuie să treacă dincolo de orgolii politice și trebuie tratată cu maturitate.

„PMP a fost cel mai loial partener al PNL în Parlament. Cu voturile PMP a fost demis Guvernul Dăncilă și tot cu voturile PMP am reușit să evităm orice încercare a PSD de a da jos guvernul Orban. Tratăm cu maximă seriozitate politica de alianțe și ne dorim același lucru din partea PNL. Oferta noastră a venit în mod natural pentru că credem că peste tot acolo unde există posibilitatea de a face înțelegeri parafate printr-un protocol agreat de mine și de președintele Orban ele trebuiesc fructificate. Dincolo de alegeri există niște necesități pe care comunitățile locale le așteaptă”, a spus Tomac.


Intră acum și în grupul de