Ludovic Orban dezminte că se va suspenda PNDL, dar spune că este o problemă de suplimentare a bugetului acestui program care se va rezolva


Intră acum și în grupul de

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, la Suceava, că PNDL nu se va suspenda așa cum au apărut știri în presă, arătând că este un „fake-news” al opoziției.

El a recunoscut că este o problemă privind asigurarea fondurilor care va fi rezolvată.

„Este o problemă de suplimentare a bugetului PNDL și o vom rezolva la nivelul Ministerului Dezvoltării”, a spus Orban.

Întrebat dacă va exista și un PNDL 3, premierul a spus că în primul rând trebuie finalizate actualele programe, PNLD 1 și 2 și că are în vedere un nou program de investiții pentru localități.

Ludovic Orbán la Suceava

Orbán declarații la Suceava

Publicată de NewsBucovina.ro pe Vineri, 23 octombrie 2020

„Întâi să finalizăm PNDL 1 și PNDL 2. Suntem în pregătire cu un Program Național de Dezvoltare Locală, dar trebuie să știm exact ce proiecte vor fi finanțate de la buget și ce proiecte vor fi finanțate prin fonduri europene”, a spus Orban.

El a explicat că la PNDL 1 care a fost administrat în mare măsură de PSD sunt și astăzi proiecte nefinalizate.

„O să venim cu un act normativ pentru că altfel autoritățile trebuie să returneze către Guvern întreaga finanțare. Vom prelungi cu un an, mă refer la PNDL 1”, a precizat premierul Ludovic Orban.

Președintele organizației județene PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că este inadmisibil ca guvernarea liberală să blocheze Programul Național de Dezvoltare Locală unde sunt finanțate proiecte de infrastructură în toate localitățile și se întreabă ce a făcut Guvernul PNL cu banii, mai ales că în 11 luni s-a împrumutat mai mult decât guvernele PSD în trei ani.


Intră acum și în grupul de