Senatorul PSD Ioan Stan: Guvernul Orban compromite grav educația copiilor ținând școlile închise și le va deschide doar pentru alegeri. Din cauza incompetenței de care a dat dovadă Guvernul PNL și sistemul sanitar se află pe un butoi de pulbere

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a apreciat, marți, print-un comunicat de presă că Guvernul PNL condus de Ludovic Orban este preocupat doar de campania electorală și nu este interesat de problemele reale din societate.

„Este limpede pentru toată lumea că guvernului Orban nu-i pasă de probleme reale ale țării, considerând prioritară campania electorală în detrimentul dificultăților întâmpinate de societatea românească în contextul epidemiei de Covid-19”, a declarat Ioan Stan.

Liderul PSD Suceava exemplifică în acest sens cu modul în care guvernul PNL a ales să gestioneze învățământul românesc în această perioadă. 

„Din acest punct de vedere, putem observa că guvernarea Iohannis-Orban ține școlile închise, total invers față de restul Europei civilizate. Dar le va deschide din nou pe 6 decembrie, când le vor transforma în secții de votare. Nu au avut niciun plan pentru elevi. Nu au luat nicio măsură. Nu au pregătit sistemul de învățământ on-line. Nu au testat profesorii și elevii. În schimb, din nepricepere, lașitate și dezinteres total, compromit grav educația copiilor!”, a precizat senatorul PSD.

El a subliniat că epidemia crește galopant, dar nu din cauza școlilor și asta o confirmă majoritatea specialiștilor.

„Din punctul nostru de vedere, o soluție ar fi testarea rapidă a copiilor și a profesorilor, acolo unde există suspiciuni sau contaminați, izolarea celor pozitivi și continuarea normală a școlii pentru cei sănătoși. Cursurile on-line, așa cum sunt gândite de acest guvern lipsit de viziune, reprezintă cel mult o glumă și aceea proastă. Nu se compară calitate învățământului online cu cel clasic. Cel puțin nu deocamdată și este păcat să distrugem viitorul copiilor noștri numai pentru că guvernul PNL refuză să ia niște măsuri eficiente pentru buna desfășurare a actului educațional”, a adăugat Ioan Stan.

El a mai declarat că „acest guvern nociv”  o întreține relație încordată cu personalul din domeniul sănătății.

„Astfel, din cauza incompetenței de care au dat dovadă PNL-iștii, sistemul sanitar din România se află pe un butoi de pulbere. Prin urmare, Federația Sanitas a decis ca de pe 3 noiembrie să picheteze  săptămânal Guvernul României pentru a le fi respectate drepturile. Printre revendicări se numără și acordarea integrală a stimulentului de risc pentru perioada stării de urgență a personalului din domeniul sanitar. Practic, guvernul PNL nici măcar atâta lucru nu a fost în stare să facă de când se află la guvernare: să plătească personalului din sănătate stimulentul de risc pentru expunerea acestora la infecția cu Covid-19. Cu alte cuvinte, acest guvern nu doar că nu i-a ajutat cu nimic în perioada stării de urgență și i-a lăsat să intre în lupta cu epidemia de Coronavirus cu mânile goale, dar nici măcar ulterior n-a considerat sacrificiul lor demn de răsplată”, a declarat Ioan Stan.

El consideră că astfel de abordări sunt total greșite și periclitează atât viitorul țării cât și viața românilor.