Senatorul Gavril Mirza nu a votat Legea bugetului de stat (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Liderul social-democraţilor suceveni, senatorul Gavril Mîrza, a ţinut să-şi motiveze vineri opţiunea de a nu vota în favoarea Legii bugetului de stat şi nici a bugetului asigurărilor sociale. El a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că nu a votat Legea bugetului de stat şi cea a asigurărilor sociale pentru că nu s-a acceptat creşterea autonomiei administraţiei locale prin acordarea unui procent de 30 la sută din cotele defalcate care să fie repartizat localităţilor, după necesităţi, de Consiliile judeţene, fiind „premiate” cu fonduri judeţele ce au conduceri PD-L. Un alt motiv invocat de senatorul sucevean este faptul că nu s-a majorat punctul de pensie, deşi Guvernul a majorat salariile de merit, primele de vacanţă şi alte sporuri şi stimulente.

Mîrza a prezentat creşterile de sporuri, salarii de merit, prime de vacanţă sau alte sporuri şi stimulente de la ministerele Transporturilor, Dezvoltării Regionale şi Turismului, Administraţiei şi Internelor, Sănătăţii, Economiei.

Totodată, senatorul PSD a spus că la Ministerul Educaţiei se prevede o creştere de 34,19 la sută care este, după opinia sa fictivă, pentru că se bazează că din cei şase la sută din PIB alocat acestui domeniu, doi la sută reprezintă fonduri din venituri proprii.

Mîrza a mai arătat că în bugetul Ministerului Educaţiei este prevăzută suma de 8 miliarde de lei din venituri proprii în timp ce în bugetul acestui minister s-a prevăzut în 2009 suma de 2 miliarde de lei la venituri proprii şi s-a realizat doar suma de 300 de milioane de lei.


Intră acum și în grupul de