VIDEO//Cătălin Nechifor: Soluțiile Pro România pentru gestionarea epidemiei încep de la testarea gratuită în masă ca să se poată limita răspândirea virusului în societate și înființarea unei bănci de antigeni pentru tratarea cazurilor grave


Intră acum și în grupul de

Deputatul de Suceava Pro România, Cătălin Nechifor, a declarat că, pe lângă educație și locuri de muncă, SĂNĂTATEA este în mod clar o prioritate pentru Pro România și crede că ar tebui să fie pentru toți.

„Trăim într-adevăr într-o perioadă complicată cu un inamic invizibil, despre care știm foarte puține lucruri și din păcate România s-a mișcat foarte rău.Am pierdut timp esențial peste vară, când autoritățile, guvernul, cei responsabili nu au făcut mai nimic”, a spus Nechifor.

El a arătat că guvernanții nu au deschis spitale, nu au creat paturi pentru ATI-uri, nu au venit cu soluții.

„Pro România vă spune că soluția nu trebuie să o inventăm noi, o vedem aplicată și în Slovacia, care a făcut testare în masă pentru foarte mulți locuitori. Aproape toți cei 5 milioane de locuitori din Slovacia au fost testați și deja sunt rezultate pozitive. Austria, recent, ia aceeași măsură pentru  9 milioane populație, nu văd de ce România nu ar putea lucrul acesta? Atenție! În condițiile în care testul Covid, de care vorbim, test de masă pentru depistarea Covid, costă și foarte puțin. Costă de 10 ori cel puțin, mai puțin decât acest test covid standard, testul Real Time PCR”,   menționat Nechifor.

El a arătat că Pro România spune, în primul rând, că România trebuie să facă o testare în masă astfel încât să se poată limita răspândirea virusului în societate.

„Trebuie, în al doilea rând, să asigurăm resurse financiare ca fiecare român să poată deconta acel test la stat, fără să îl mai plătească din buzunar, pentru că plătim suficiente contribuții la  sănătate ca să mai plătim și în plus ceva”, a arătat deputatul Pro România.

Potrivit acestuia, este foarte important ca în condițiile în care sunt persoane care nu au încredere în vaccinul care ar urma să fie dezvoltat, în condițiile în care sunt foarte multe necunoscute la nivel mondial, în condițiile în care România nu produce mai nimic este obligatoriu să găsim soluții interne.

„Soluția propusă de Pro România este să creăm o bancă de antigeni, o bancă de anticorpi. Să găsim formula de anticorpi prin care să ajutăm oamenii, să îi determinăm, să îi stimulăm pe cei care au trecut prin boală să doneze sânge. Din sângele celor care au anticorpi facem plasmă iar cu aceasta tratăm persoanele care sunt cazuri grave de covid”, a explicat deputatul.

El subliniază că e nevoie de acțiune în gestionarea epidemiei.

„Tratăm oameni, salvăm vieți și aceasta este soluția Pro România pentru sănătate: testare, gratuitate și bancă de antigeni, ca să putem fi pregătiți pentru viitorul apropiat”, a conchis Nechifor.

Publicat de News Times Media SRL Suceava la comanda Partidului Pro România Filiala Suceava. CUI MFC 11200008.


Intră acum și în grupul de