Dr. Octavian Ilisoi(Pro România): Guvernul Orban a aruncat în frig țăranii și producătorii agricoli. Ca să nu ajungă țăranii să cumpere din supermarket ceea ce ei cultivă, Pro România propune compensarea pierderilor și sprijinirea urgentă şi strategică a pieţei locale şi a lanţurilor scurte alimentare


Intră acum și în grupul de

Candidatul Pro România Suceava pentru Senat, dr. Octavian Ilisoi, a declarat, vineri, că Pro România are soluțiile pentru sprijinirea micilor producători agricoli și a țăranilor care au fost scoși din piețe de Guvernul PNL.

„Guvernul Orban ne-a pregătit un spectacol sinistru: a închis piețele agroalimentare acoperite. Mii de țărani și producători agricoli au fost aruncați afară, în frig, acum în prag de iarnă. Dincolo de faptul că produsele se vor altera, oamenii riscă falimentul”, a arătat Ilisoi.

Potrivit acestuia, după un an în care agricultura a fost unul dintre cele mai lovite sectoare ale economiei prin existența unei secete fără precedent, acum a venit vremea ca și micii producători agricoli să primească o lovitură prin închiderea piețelor agroalimentare acoperite.

„Stocurile de alimente create, refuzul și dezinteresul actualului guvern pentru acordarea unor forme de sprijin a acestui sector, va determina, ca și în cazul sectorului HoReCa, la creșterea numărului de șomeri.Munca lor, de o vară, este la mila Domnului. Cine îi va despăgubi pe acești oameni? În schimb marile lanțuri de magazine, deși tot acoperite, rămân deschise. Unde este dreptatea, oameni buni? De ce pentru unii există legi care să îi protejeze și se aplică, iar alții trebuie omorâți? Sunt discriminări care trebuie să înceteze”, a spus dr. Ilisoi.

El consideră că se va ajunge ca țăranii să-și cumpere produsele pe care acum le cultivă din supermarket.

„Țăranul de la Milișăuți și cel de la Rădășeni trebuie să se simtă protejat, nu trebuie să stea cu teamă că mâine nu va avea loc în piață și va fi obligat să cumpere chiar el morcovul și pătrunjelul de la un supermarket, indiferent de numele acestuia”, a menționat Octavian Ilisoi.

Candidatul Pro România pentru Senat arată că partidul său are propuneri clare pentru acest sector.

”Pro România propune sprijinirea urgentă şi strategică a pieţei locale şi a lanţurilor scurte alimentare în condiţii de siguranţă pentru sănătatea publică, inclusiv compensarea pierderilor suferite de ţărani şi micii producători afectaţi de închiderea pieţelor din spaţii închise, stabilite de comun acord prin consultarea cu asociaţiile de mici producători.

O altă măsură pe care Pro România o susține este accesul la piaţă pentru micii producători cu respectarea obligaţiilor internaţionale pentru drepturile omului în sectorul agroalimentar, dar mai ales, participarea acestora la luarea deciziilor şi dialog permanent cu autorităţile de la nivel central, astfel încât, să putem stopa luarea deciziilor care nu vin în sprijinul acestui sector economic.

Nu ne putem bate joc de românii noștri. Noi, cei de la Pro România nu vom permite să se întâmple acest lucru”, a transmis Octavian Ilisoi.

Publicat de New Times Media SRL Suceava la comanda Partidului Pro România Filiala Suceava. CUI MFC 11200008


Intră acum și în grupul de