Marian Andronache: PMP lansează un program național pentru relansarea școlilor de arte și meserii


Intră acum și în grupul de

Președintele PMP Suceava, care candidează de pe primul loc pe lista pentru Camera Deputaților, a declarat că această formațiune politică este singurul partid care propune lansarea unui program național amplu pentru relansarea școlilor de arte și meserii la standarde europene. „Este loc pentru fiecare sub cer românesc, nu sub cer străin. Se rup familii și suflete în bucăți. Ne-au plecat părinții în străinătate să își câștige pâinea iar acum ne pleacă copiii, pentru că nu reușesc să își găsească un loc de muncă potrivit, aici, acasă.


Meseria este brățară de aur! Tocmai de aceea lansăm acest program care să permită pregătirea tinerilor pentru nevoile reale de pe piața muncii”, a arătat Marian Andronache. El consideră că pe piața muncii este nevoie de sudori, instalatori, mecanici, electricieni, tâmplari, croitori, care sunt plătiți bine și în România, nu doar în Occident.

„Aceasta este una dintre soluțiile potrivite, oferite tinerilor, de a rămâne acasă și nu doar să scoatem șomeri pe bandă rulantă de pe băncile școlilor. Dar pentru aceasta avem nevoie de votul dumneavoastră”, a transmis liderul PMP Suceava.
În același timp, Marian Andronache a spus că PMP susține și dezvoltarea parteneriatelor între companii și școlile de meserii, pentru a asigura inserția pe piața muncii a absolvenților.


Pe de altă parte, el consideră că este nevoie și de o reformă a programei școlare, având în vedere că România are nevoie de un sistem de învățământ mai echitabil care să fie competitiv la nivel european și care să aibă în centrul său un model educațional orientat pe nevoile elevului. „Experiența fiecărui copil în școala românească trebuie îmbunătățită, cu atenție acordată bunăstării sale emoționale, dezvoltării individuale, precum și capacitații sale de a modela adulți integrați în societate. Din acest motiv susținem Simplificarea curriculumului școlar la nevoile pieței forței de muncă actuale şi la noile realități economice, culturale globale și ale pieței muncii”, a declarat președintele PMP Suceava.


În acest sens, Marian Andronache a precizat că PMP susține introducerea disciplinelor „Educație antreprenorială” și „Educație financiară” pentru a pregăti corespunzător tinerii pentru provocările din economia reală, dar și introducerea de programe de consiliere și orientare profesională în toate liceele și universitățile prin care elevii și studenții să beneficieze de consiliere în alegerea profesiei.


Intră acum și în grupul de