Acasă Politica Deputatul Bejinariu constata incapacitatea Guvernului Boc de a rezolva problema disponibilizarilor (VIDEO)

Deputatul Bejinariu constata incapacitatea Guvernului Boc de a rezolva problema disponibilizarilor (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

”Se constată că acest guvern nu are în vedere nici un program prin care să sprijine societatea românească”, este concluzia la care a ajuns deputatul PSD de Suceava, Eugen Bejinariu, care a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că se preconizează că în 2010 numărul șomerilor va depăși un milion, urmând să fie disponibilizați 140.000 de persoane din sectorul bugetar și 150.000 de angajați din mediul privat. “Guvernările Boc au produs până acum 300.000 de șomeri, de la 400.000 de șomeri în decembrie 2008 până la peste 700.000 de șomeri în prezent”, a spus parlamentarul social-democrat.

Potrivit acestuia, vor avea loc disponibilizări masive din sectorul bugetar din care 30.000 de angajați din administrația publică locală, un număr egal de angajați din sistemul medical, 15.000 de angajați din sistemul de învățământ, peste trei mii de angajați din domeniul asistenței sociale și peste trei mii de angajați din sectorul energetic.



Bejinariu a apreciat că reducerile din sectorul bugetar trebuie efectuate în urma unei analize și nu “hei rupist” apreciind că reforma în sistemul bugetar are de fapt rolul de a plasa în funcții clientela politică a PD-L. ”Dacă disponibilizările vor fi făcute pe criterii subiective, atunci calitatea actului administrativ va scădea, iar fondurile europene vor fi mai greu absorbite”, a spus deputatul sucevean.

El a mai adăugat că această situație se suprapune cu diminuarea veniturilor populației, arătând că aplicarea legii salarizării unitare va duce la diminuarea veniturilor profesorilor cu 40 la sută, privându-i de drepturile câștigate din 1990 până în prezent, iar medicii pierd jumătate din veniturile salariale pentru că pierd plata gărzilor, a sporurilor și tichetele de masă. În același timp, a mai explicat Bejinariu, pensionarii rămân fără sprijin pentru că se reduce valoarea punctului de pensie, iar agricultorii sunt falimentați pentru că s-au anulat majoritatea subvențiilor.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version