Dan Ioan Cușnir: Din cele șase centre de vaccinare împotriva COVID-19 anunțate de Primăria Suceava în urmă cu două săptămâni funcționează doar cel de la SJU Suceava. Restul e doar o dorință fără viziune a primăriei, doar o comunicare lipsită de minimul respect pentru adevăr și pentru reguli.


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, consilierul local Dan Ioan Cușnir, a atras atenția, luni, că anunțul făcut în urmă cu două săptămâni de conducerea Primăriei Suceava privind organizarea a șase centre de vaccinare în municipiu, în fapt funcționează doar centrul de vaccinare de la Spitalul Județean de Urgență Suceava, arătând că și prin acest mod de acțiune scade încrederea populației în cei care coordonează această campanie de vaccinare.

Vă prezentăm integral comunicatul semnat de liderul PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir:

„Ne întrebăm de ce mulți dintre cetățenii acestei țări și, bineînțeles, ai acestui oraș nu au încredere în campania de vaccinare și ezită să se pronunțe cu privire la acest aspect. Un posibil răspuns ar putea fi și faptul că oamenii și-au pierdut încrederea în cei care coordonează această campanie și care, implicit, comunică oficial pe marginea acestui subiect, adică politicienii.

Unul dintre cei cu pretenții de mare politician versat și cu viziuni de mare comunicator este și viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi. Trecând peste scuza tinereții, acesta nu face altceva decât să repete greșelile celor pe care i-a urmat în această funcție, crezând că dacă face același lucru, dar cu mai multă așa-zisă măiestrie, lucrurile vor ieși mult mai bine. În loc să profite de șansa pe care sucevenii i-au acordat-o prin vot și să demonstreze că poate fi un bun succesor la tron (astfel cum  i-a promis Măria Sa, Ion Lungu), Lucian Harșovschi se încurcă în propriile mărunțișuri logice.

Viceprimarul Harșovschi anunța încă pe data de 11 ianuarie că primăria Sucevei este pregătită pentru valul 2 de vaccinare cu 6 centre de vaccinare, dintre care 4 sunt amplasate în sălile de sport ale unor școli. Și acest anunț, ca și multe altele din activitatea acestui domn, părea că a fost făcut de către cineva care urmează să salveze planeta și nu de cineva care își îndeplinește obligațiile pe care această funcție le implică si pentru care este plătit din banii sucevenilor. Dar, surpriză, salvarea planetei se amână, pentru că același viceprimar revine în fața Consiliului Local al Sucevei și cere abia în data de 18 ianuarie acceptul pentru schimbarea destinației sălilor de sport în săli pentru vaccinare. Astăzi, la peste 2 săptămâni de la marele anunț al viceprimarului suntem din nou într-o situație de impotență administrativă, motivarea acestuia fiind rănită rău în logica elementară.

Trebuie să reținem că după această procedură, urmează faza autorizărilor de rigoare a acestor centre de vaccinare, fapt care iarăși implică timp. Concluzia este că, din cele 6 centre anunțate cu mare pompă, în fapt funcționează în momentul de față doar unul singur, respectiv cel de la Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

Restul e doar o dorință fără viziune a primăriei, este doar o comunicare lipsită de minimul respect pentru adevăr și pentru reguli. Înțelegem jocul politic, cum de 16 ani înțelegem faptul că actuala echipă managerială a primăriei nu găsește calea spre dezvoltarea orașului și spre eficientizarea actului administrativ. Dar să revii iarăși cu aceeași atitudine superficială chiar și în cazul acestei probleme serioase, cum este cea a vaccinării”


Intră acum și în grupul de