Fost lider PLUS Suceava acuză politizarea în masă a funcțiilor publice: USR-iștii par a fi noii PSD-iști


Intră acum și în grupul de

Fostul candidat din partea PLUS Suceava pentru cursa internă din USR-PLUS pentru funcția de primarl al Sucevei, Beniamin Atodiresei, care a renunțat ulterior la candidatură și la activitatea politică, a criticat, vineri, modul în care Alianța USR-PLUS politizează funcțiile publice deși a clamat nevoia de depolitizare.

Atodiresei amintește că în 2019 USR-PLUS spunea că nu e normal să se aprobe Codul administrativ prin ordonanță de urgență și cerea ca Avocatul Poporului să atace imediat la Curtea Constituțională acest cod pentru că administrația trebuie depolitizată.

În 2021, după ce a ajuns la guvernare, USR-PLUS anunță că se modifică acum Codul administrativ prin ordonanță de urgență pentru ca prefecților să nu le mai fie interzis să fie membri de partid.

„Stânga de centru-dreapta este într-adevăr altfel față de PSD și PNL. Urgența folosirii OG este dată de aviditate de putere și lipsa membrilor care să se califice statutului de înalt funcționar public. Soluția e politizarea în masă. USR-iștii par a fi noi PSD-iști!”, a scris Beniamin Atodiresei.

El a remarcat că este trist că s-a ajuns ca fostul ministru PSD al Justiției, Ana Birchall, să sancționeze josnicia reflectă disponibilitatea pesedistă a USR de recalibra orice doar pentru a pune mâna pe putere.


Intră acum și în grupul de