Critici PSD la adresa CJ privind supraevaluarea pretului de achizitie a unor bunuri (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Aleşii judeţeni social-democraţi consideră că preţurile de achiziţie a unor bunuri prevăzute de conducerea CJ Suceava sunt supraevaluate. Consilierul judeţean Ovidiu Milici, care este şi vicepreşedinte al PSD Suceava, a exemplificat luni cu o maşină de curăţat cartofi de la Centrul şcolar pentru educaţie incluzivă Suceava pentru care este prevăzut în bugetul propriu al CJ Suceava suma de 35.000 de lei, (aproximativ 8700 de euro), când cea mai scumpă maşină de acest tip pe care a găsit-o costă 2500 de euro.

„Cred că este un record mondial preţul acestei maşini de curăţat cartofi şi ar trebui să fie montată pe soclul oului uriaş din centru, care este şi el un record mondial. Sucevenii să admire măcar o săptămână cea mai scumpă maşină de curăţat cartofii din lume”, a spus Milici, arătând că acesta costă aproape cât o autospecială necesară ISU Suceava pentru care s-a prevăzut suma de 40.000 de lei.

Consilierii judeţeni suceveni ai PSD au criticat mai multe astfel de prevederi din bugetul propriu al CJ Suceava, arătând că pentru Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului are prevăzute 8.100 de lei pentru o canapea sau 7.500 de lei pentru achiziţionarea a două frigidere. Consilierii judeţeni PSD Suceava nu au votat bugetul propriu al CJ Suceava.

Vicepreşedintele CJ Suceava, Vasile Ilie, a declarat că acuzaţiile consilierilor judeţeni PSD sunt hilare. El a spus că în buget sunt prevăzute sume acoperitoare pentru diverse achiziţii şi că respectivele bunuri vor fi cumpărate în urma unor licitaţii. Ilie a arătat că în cazul maşinii de curăţat cartofi, conducerea şcolii speciale respective a estimat o valoare, dar că aceasta urmează să fie stabilită în urma licitaţiei. „Deşi li s-a explicat că va fi o licitaţie şi că suma prevăzută este estimativă şi acoperitoare, consilierii judeţeni PSD continuă să facă acuzaţii fără nici o bază”, a spus Ilie.


Intră acum și în grupul de