„Oamenii lui Oprea” isi cauta reprezentanti la Suceava


Intră acum și în grupul de

Partidul „Independenţilor”, ce va fi înfiinţat în curând de Gabriel Oprea, a început să-şi caute la Suceava oameni de seamă care să-i reprezinte pe piaţa politicii. Printre persoanele din mediul politic sucevean care au fost contactate se numără şi preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PSD, Virginel Iordache, căruia i s-a propus să preia viitoarea organizaţie municipală şi să o coordoneze până când partidul se pune pe picioare. Iordache a recunoscut vineri că a fost contactat de reprezentanţii lui Gabriel Oprea, dar susţine că nu doreşte să părăsească PSD sub nicio formă. „Mi s-a părut o idee năstruşnică această propunere. Deocamdată, sunt preşedintele PSD Suceava şi aşa vreau să rămână lucrurile. N-am de gând să migrez de la o formaţiune la alta”, a explicat Iordache.

La nivelul conducerii judeţene a partidului, „oamenii lui Oprea” iau în calcul două nume. Primul este cel al deputatului George Coroamă, iar cel de-al doilea, al fostului preşedinte PNL Suceava, Mihai Aurel Steiciuc. Acesta din urmă a declarat pentru NewsBucovina.ro că nu este persoana pe care o caută cei din Partidul „Independenţilor” din simplul motiv că încă nu şi-a rezolvat statutul politic din PNL.

Mihai Steiciuc a fost exclus din PNL în urmă cu câteva luni, în urma unui scandal în care a fost acuzat că a pactizat cu PD-L şi a contestat decizia la nivelul Curţii de Onoare şi Arbitraj a partidului. „Eu am mai fost dat afară din PNL odată, la nivel judeţean, şi am fost reprimit în partid cu toate drepturile. Aştept să văd care va fi decizia Curţii şi apoi voi face o mişcare politică”, a precizat Mihai Steiciuc.


Intră acum și în grupul de