Senatorul Ioan Stan prezintă principalele amendamente la bugetul anului 2021 susținute de PSD și subliniază că în timp ce PSD vrea dezvoltare și creșterea nivelului de trai, guvernul actual impune măsuri de austeritate


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației județene PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a prezentat, miercuri, principalele amendamente pe care le susțin parlamentarii PSD la Legea bugetului de stat pentru anul 2021, subliniind că acestea vizează dezvoltare și creșterea nivelului de trai.

„Pentru PSD, bugetul pus în discuție de către Guvernul Cîțu reprezintă un adevărat motiv de îngrijorare care amenință direct calitatea vieții românilor fiind un buget al austerității. Prin amendamentele pe care le propunem căutăm să îndreptăm răul pe care cei de la PNL-USRPLUS-UDMR vor să-l facă întregii societăți românești”, a spus Ioan Stan.

El a menționat că amendamentele PSD se încadrează într-un deficit aproape identic cu cel propus de Guvernul Cîțu. Diferența ține de viziunea în care sunt stabilite prioritățile.

„Dacă prioritatea actualei puteri este austeritatea, prioritatea PSD-ului este dezvoltarea și creșterea nivelului de trai al românilor. În timp ce gruparea PNL-USRPLUS-UDMR propune intrarea României în cercul vicios al austerității, PSD-ul propune intrarea într-un cerc sănătos al dezvoltării”, a spus senatorul social democrat.

El a prezentat succint principalele amendamente susținute de PSD:

– Creșterea alocațiilor pentru copii, la nivelul stabilit inițial de PSD în 2020;

– Construcția de centre medicale;

– Servicii suplimentare de sănătate în pandemie;

– Începerea investițiilor în spitalele regionale;

– Creșterea salariilor profesorilor la nivelul din 2022 din legea salarizării;

-Educație și cercetare: 6% din PIB (la Educație 5% și la Cercetare 1%);

-Despăgubiri pentru fermierii afectați de secetă;

– Stimularea creșterii natalității;

– Programe pentru locuri de muncă bine plătite;

– Suplimentări la programele Rabla Clasic, Rabla Plus și Rabla electrocasnice;

– Fabricat în România: stimularea investițiilor mari și retehnologizarea companiilor;

– Start-Up Nation III și Start-Up pentru studenți;

– Promovarea și susținerea exporturilor;

-Creșterea punctului de pensie conform legii inițiale a pensiilor;

„Menționăm că toate amendamentele propuse de partidul nostru au indicate inclusiv sursele de finanțare, care sunt similare în mare parte cu cele propuse și de Consiliul Fiscal, aici referindu-ne în principal la reducerea evaziunii fiscale, recuperarea arieratelor, etc”, a spus Ioan Stan.

El a subliniat că amendamentele PSD nu reprezintă „pomeni” așa cum le numesc cei de PNL-USRPLUS-UDMR, în total dispreț față de nevoile reale ale românilor.

„Aceste amendamente se adresează celor care muncesc sau au muncit în România, considerând că într-o perioadă de criză în care cresc prețurile la alimente, energie, combustibil, ș.a.m.d,  trebuie să existe o formă de protecție a populației. Doar cu tăieri nu rezolvăm nimic, ci doar adâncim criza în care ne bagă cu atât „profesionalism” Guvernul Cîțu”, a conchis Ioan Stan.


Intră acum și în grupul de