Deputatul de Suceava Vlad Popescu: Guvernanții au interes zero față de cetățenii acestei țări. Acesta este și motivul pentru care românii nu îi doreau la Palatul Victoria.


Intră acum și în grupul de

Deputatul de Vlad Popescu, parlamentar PPU-SL afiliat Grupului PSD, a condamnat, miercuri, ferm măsurile de austeritate anunțate de Guvernul condus de Florin Cîțu.

Potrivit acestuia, tăierile și reducerile de salarii și pensii vor afecta și mai mult traiul românilor, care și așa are de suferit din cauza pandemiei de COVID-19.

El spus că, mai mult, actualul Executiv ignoră copiii acestei țări și în proiectul de buget pe 2021 nu include și tranșa de la 1 septembrie pentru majorarea alocațiilor.

„Este inadmisibil acest comportament al guvernanților. Măsurile anunțate și proiectul de buget pe anul 2021 reflectă exact interesul lor față de oameni, de cetățenii acestei țări, mai exact, interes zero. Acesta este și motivul pentru care românii nu i-au votat, motivul pentru care cetățenii țării nu îi doreau la Palatul Victoria. A fost nevoie de o alianță între trei partide pentru a reuși, chinuit ce-i drept, să ajungă la guvernare. Iar acum se întâmplă exact lucrurile de care românii se temeau: tăieri, reduceri și înghețări de salarii, pensii și alocații”, a spus Popescu.

El a adăugat că Guvernului condus de Florin Cîțu nu îi pasă nici de copiii din România și că premierul și miniștrii nu vor ca aceștia să aibă o alocație decentă.

„Deși PNL se angajase înainte de campanie că va majora de două ori pe an alocațiile pentru a se ajunge la dublarea adoptată anterior de PSD, după alegeri, PNL și USR anulează două tranșe din cele 5, urmând ca abia la 1 iulie 2022 să se sară direct la valorile finale pe care le stabilise inițial PSD. Asta în condițiile în care copiii românilor au cea mai mică alocație din Uniunea Europeană”, a spus parlamentarul.

El consideră că Guvernul nu înțelege, sau nu vrea să înțeleagă, că fără investiții în copii, România nu are viitor.

„Nu te poți aștepta să dezvolți o țară, să ai speranța unui viitor mai bun, atât timp cât nu le oferi copiilor un trai decent, o alocație pe măsura celor acordate în celelalte state din Uniunea Europeană. Condamn ferm această decizie a Guvernului de a nu majora alocațiile așa cum este prevăzut în lege, pentru că, mai presus de toate, sunt tată și știu că fără suport și ajutor, nu putem vorbi de o dezvoltare armonioasă a copiilor noștri și, în același timp, o dezvoltare a țării”, a conchis Vlad Popescu.


Intră acum și în grupul de