Senatorul PNL Daniel Cadariu acuză: Senatorul Ion Stan împreună cu deputatul Mirela Adomnicăi au votat împotriva adoptării Anexei 7.02 din Legea bugetului de stat pe anul 2021.


Intră acum și în grupul de

Senatorul Ion Stan împreună cu doamna deputat Mirela Elena Adomnicăi au votat împotriva adoptării Anexei 7.02  din Legea bugetului de stat pe anul 2021, adică anexa prin care au fost suplimentate alocările din taxa pe valoare adăugată pentru județul Suceava cu suma de 36.352.000 lei, a declarat, joi, senatorul PNL Daniel Cadariu.

El a spus că acești bani sunt necesari pentru echilibrarea bugetelor locale ale celor 60 de UAT-uri împrumutate pentru Programul Utilități și Mediu în vederea achitării ratelor și dobânzilor aferente anului 2021 și pentru achitarea restanțelor din anul 2020. 

„Cu alte cuvinte  doi dintre cei mai înalți demnitari  PSD-iști ai Sucevei au votat împotriva intereselor legitime a peste 60% dintre locuitorii județului Suceava. Nu mai punem la socoteală faptul că peste 50% dintre cele 60 de localități sunt administrate de către primari membri ai PSD Suceava”, a adăugat senatorul.

El a menționat că acest fapt este cu atât mai greu de acceptat dacă se are în vedere aspectul că în perioada 2012-2019 în care PSD-ul a guvernat România, acestuia  nu i-a păsat de „drama financiară ”  în care au trăit peste jumătate dintre localitățile județului.

„PSD-știi nu au mișcat nici un deget în sprijinul lor, deși tocmai ei au „obligat” practic în anul 2004 Consiliile locale din fiecare localitate  să devină parte a „țepei financiare” intitulate „Utilități și Mediu la standarde europene”. Ori în aceste condiții nu poți să nu consideri drept o mare colecție de minciuni declarațiile publice din ultima perioadă ale reprezenților PSD Suceava”, a mai declarat senatorul liberal făcând referire la declarații de genul „Politica este și despre fapte, nu despre vorbe” atunci când se referă la adoptarea bugetului de stat pentru anul în curs.

„Pentru că depunerea unor amendamente copiate de la parlamentarii PNL din mandatul trecut, de genul celor pentru centura municipiului Fălticeni sau pentru Spitalul din aceeași localitate, numai „fapte politice” nu reprezintă. Ci doar o nouă minciună livrată sucevenilor. Și  asta pentru că PSD-iști de genul domnului Stan de la Fălticeni nu au explicat public niciodată de ce aceste probleme atât de importante pentru fălticeneni nu au fost deja rezolvate vreme de 20 de ani, timp în care aceasta doar s-a bucurat de 5 mandate de parlamentar. Da, doar s-a bucurat și a beneficiat de acest statut fără „a înfăptui” nimic concret nici în legătură cu spitalul municipal,  nici în ce privește șoseaua ocolitoare a localității de domiciliu”, a mai spus Cadariu.

El a reamintit celor de la PSD  care suferă de „amnezie politică” despre o FAPTĂ adevărată, respectiv că Guvernul PNL a alocat în cursul anului 2020 Spitalului municipal Fălticeni 15 milioane de lei în plină pandemie și în toiul crizei economice internaționale generată de aceasta.


Intră acum și în grupul de